Историчката Пенка Иванова от Перник спечели конкурса „Учителят, който ме вдъхновява”, кметът Иванов я награди

Filed under: Актуално от днес,Перник |

134-08-01-кмет награди учители

Пенка Иванова грабна призовото място в конкурса „Учителят, който ме вдъхновява”, организиран за трета поредна година от Консултативния съвет за младежка политика, финансиран от община Перник. Голямата награда бе лично връчена от кмета Иван Иванов. На официалната церемония присъства председателката на Синдиката на българските учители Янка Такева, зам.-кметицата Румяна Гьорева, директори на училища и учители. Пенка Иванова е преподавателка по история и география в ОУ „Св. Иван Рилски”. Тя е и бивша възпитаничка на учебното заведение.

Второто място бе определено за учителите – Валя Цветкова от ПТГ „Мария Кюри”, Николина Лозанова и Емилия Цекина от ОУ „Св. Иван Рилски”.

В тазгодишния конкурс са получени над 100 писма, от които са номинирани 84 учители от 14 училища, сподели председателката на Консултативния съвет Юлия Андонова.

Младите хора винаги ни впечатляват с един особен творчески заряд, носят в себе си оптимизъм и ни вълнуват с идеи, затова ние от община Перник винаги сме ги подкрепяли, подкрепяме и ще ги подкрепяме – с тези думи се обърна към присъстващите в залата кметът Иван Иванов.

В края на срещата бе организирана и томбола с учениците, които са номинирали своите преподаватели. Късметлийката в нея се оказа възпитаничката на 13-о основно училище, която ще получи велосипед от общинската управа.

 

Снимка

Кметът на Перник Иван Иванов сред наградените учители

Spread the love