Министър П. Москов замаза две безобразия в бяло: Шефът на спешното в Дупница д-р З. Величков невинен за псувните срещу Д. Кюрчийска от Сапарева баня, забравиха за Д. Джоргова от Самоков, блъскана от д-р Бончев и жена му

Filed under: Дупница,Самоков,Сапарева баня |

Сапаревобанци: Оставка за Москов, каква проверка е правена, след като Кюрчийска не е търсена от проверяващите

134-01-07  д-р Злати Величков copy

Служителите на здравния министър Петър Москов замазаха поредно лекарско безобразие, за което „Вяра” сигнализира Министерството на здравеопазването. Преди около месец „Вяра” даде думата на учителката от Сапарева баня Даниела Кюрчийска, която разказа как в коридора на спешното в Дупница е била посрещната от д-р Златко Величков с думите: „Да ви е** майката, кой па сега! Писна ми вече! Махай се, ти си за ортопед, а не за хирург”. Кюрчийска и дъщеря й, която я придружавала, били изхвърлени въпреки зейналата рана в ръката на учителката.

134-01-07 ДАНИЕЛА КЮРКЧИЙСКА -V copy

Сигнализирахме министерството и Москов разпореди проверка, която напълно оправда поведението на доктора, но шокира не само потърпевшата, а и цялата дупнишка общественост. „Този министър трябва незабавно да си подаде оставката, защото освен да си прави пиар с гръмки и шаблонни фрази за грандиозни реформи, не го интересуват реалните нужди и проблеми на хората.

134-01-07 ДОБРИНКА ДЖОРГОВА 06

Проверката доказва само едно – че не му пука за нито едно човешко същество и че всичко, което прави, е формално, само прах в очите на хората. Колкото по-скоро Бойко Борисов го изхвърли, толкова по-добре за всички”, звъняха дупничани и сапаревобанци на редакционните телефони.

134-01-07   РУМЕН БОНЧЕВ  -03586

„Каква проверка е извършена, след като мен никой не ме е питал за обидите, които изтърпях от д-р Златко Величков? Никога не съм имала нужда от ортопед”, пита се Кюрчийска.

134-01-07 Д-Р  льондев 0085 copy

„Как може да се повтарят папагалски думи на провинил се доктор, при това от устата на министър? За такова нещо на Запад на министъра веднага се иска оставката, защото първо е неморално и второ е недопустимо. Москов и Величков явно си приличат, а и двамата изглежда не се плашат от Хипократовата клетва и могат да я тъпчат всеки ден”, коментираха сапаревобанци. Десетки съграждани на Даниела лично са я поздравиха за смелостта й да признае как лекар – шеф на спешен център, „лекува” пациенти.

134-01-07 СКЪСАНИЯТ БОЛНИЧЕН НА ДОБРИНКА  IMG_1406 copy

„Невероятно, но факт! Невероятно е, че е извършена проверка, факт, че до днес след порезната рана не съм имала нужда от ортопед! Просто един дежурен хирург обърна необходимото внимание на свой пореден пациент, за което благодаря на целия екип от хирурзи в частната болница, тъй като имах възможност да срещна и други лекари от отделението.
Шефът на Спешния център в Сапарева баня д-р Льондев е единственият лекар, който след като прочете за начина, по който се отнесе към мен Златко Величков, прояви изключителна загриженост. Д-р Льондев не можеше да повярва за случая, който чрез вас споделих на 14.05.2015г., потърси ме първо да разбере как съм и след това учудено ме попита дали наистина всичко това се е случило? Дори предложи, когато е необходимо, да отида при него да свали конците, за което изказвам своята благодарност!

 

134-01-07 МОСКОВ
Де да имаше повече такива медици”, коментира Кюрчийска.

Ето и отговора за инцидента на служителите на министър Москов, в който се съобщава, че проверката е извършена от РЗИ-Кюстендил:

„Във връзка с писмо, изпратено от Вас, относно сигнал за инцидент в Спешна помощ-Дупница, публикувано във в. „Вяра“, Ви информирам следното: Беше извършена проверка от РЗИ-Кюстендил.

На 13 срещу 14.05.2015 г. Даниела Кюрчийска е посетила филиал за Спешна медицинска помощ-Сапарева баня  с порезна рана в областта на лакътя на лявата ръка. След извършен преглед и първична хирургична обработка е насочена за хирургична обработка и консулт в МБАЛ «Св. Иван Рилски» ЕООД – гр. Дупница, където е имала контакт с дежурния хирург д-р Златко Величков.

Д-р Златко Величков работи на основен трудов договор в ЦСМП-Кюстендил, но дава и дежурства като хирург в МБАЛ «Св. Иван Рилски» ЕООД – гр. Дупница, където е бил дежурен на 13/14.05.2015г. Според д-р Величков пациентката е била за лечение от ортопед, което й е било обяснено и за да бъде прегледана, е следвало да се обърне към регистратурата, откъдето е трябвало да бъде извикан ортопед, за да прецени по-нататъшното лечение.

Относно цитираните в жалбата данни за присъда на д-р Златко Величков Ви информирам, че в свидетелството за съдимост, представено в ЦСМП-Кюстендил, е отразено, че лицето не е осъждано и за времето до момента не е имал противообществени и криминални прояви.”

Както „Вяра” писа, преподавателката по география и икономика, която е и общински съветник от БДЦ, преживя двоен ужас, след като сряза ръката си и беше нагрубена от лекаря, при когото е потърсила помощ. Тя пострадала след падане по стълбището у дома и срязала дясната си ръка под лакътя.

Цяла Дупница е наясно с нравствените и моралните качества на Величков, защото Кюрчийска не е единственият пациент, сърбал попарата му. Величков беше осъден за фалшифициране на документи на криминално проявен, като му създаде алиби, че по време на жесток грабеж не е бил на местопроизшествието, а при него. В акцията бяха задържани и други лица точно в момент, в който докторите получават подкупи от порядъка на по $ 10 000.

„Явно хора като Величков са с предимство в системата на здравеопазването и ги короноват за шефове, с тях по-лесно се работи”, коментираха вцепенени жители на Бобов дол, където Величков работеше като редови хирург. Само в министерството явно не знаят този факт. Д-р Велчиков се размина с глоба от 1000 лв., защото му било за първи път.

„След злополуката отидохме до Спешния център в Сапарева баня, където дежурният д-р Аспарух Льондев прецени, че раната е за шев и ми написа талон за хирург. Отидохме в Дупница в бившата Военна болница, където се намира Спешният център. Не знам защо, всъщност не се притеснявах, тъй като съм с редовно плащани осигуровки и не би трябвало да има проблем, където и да отида. Да, ама не! След като ме видя дежурната сестра и повика дежурния д-р Златко Величков от стаята му, още с излизането му от стаята, която е в дъното на коридора, се чу: Да им е… майката, кой па сега! Писна ми вече! – така с псувни, не помня колко на брой, но изречени на много висок глас, че кънтеше целият център, дойде до нас, аз бях с дъщеря ми, която е на 22 години и вече семейна. Веднага ни се нахвърли агресивно и започна да вика, че не сме за хирург, а за ортопед. Аз нямам нищо счупено?! „Изчезвайте, не сте за хирург, тръгвайте си” – викаше побеснял докторът и дори не ме погледна, не погледна раната, която кървеше. Опитах се съвсем смирено да обясня, ако може, да погледне раната, но той изобщо не ме чу. Грабна талона ми от ръка и с главни букви написа „ЗА ОРТОПЕД!”, почувствах се като нищожество, той се правеше на велик. Съжалявам, че не го снимах. Започна да вика, че той не лекувал крайници, глави и т.н… Не мога да опиша унижението си с думи. Дъщеря ми също се притесни, как е възможно това?! След пренебрежителното му отношение отново се произнесе – отивайте в Спешната да ви викат ортопед! – но ние бяхме в спешното, къде да отида със срязана ръка в 22,00 часа?!

Излязох унизена, потресена от отношението и подминах Спешната помощ на общинската болница. Казах на дъщеря ми, не се притеснявай, ще пробваме в частната и не сгрешихме.
Със свито сърце, защото не знаех вече как ще ме посрещнат, отидохме там с надраскан талон от д-р Величков.
Попаднахме на дежурния д-р Васил Пенчев, човек с главна буква, не мога да опиша с думи отношение, успокои ме след стреса от „грижите и вниманието” на д-р Величков! Колко струва Хипократовата му клетва, след като се отнася така с един ранен човек, нуждаещ се от помощта му?

Лекар ме изпрати при лекар, дори да съм объркала, не смятам, че някой заслужава подобно отношение, каквото изтърпях аз.
За щастие, без да посещавам ортопед, Спешен център за пореден път и т.н., д-р Пенчев направи необходимото, каза кога да отида на контролен преглед, кога ще сваляме конци”, разказа за ужаса в спешното Кюркчийска.

В началото на годината Добринка Джоргова се оплака във „Вяра”, че ортопедът Румен Бончев и съпругата му Диана от Самоков са я нападнали, като са я блъскали и са скъсали болничния й лист, докато тя е била със счупена ръка. „Сграбчиха ме с всичка сила и ме изхвърлиха от кабинета, скъсаха ми болничния.” Момчето три дни се разкарвало от София, където работи, до Самоков заради сгрешения болничен. Тя умолявала съпругата на Бончев, която е администратор, да коригира допуснатата грешка, която я оставила месец без обезщетение и тя посрещнала коледните празници без пари.

„За случая лично уведомих по телефона и писмено началник-кабинета на министър Москов, сигнализирах и пиарите. Зная, че те са му съобщили и ми обещаха да направят проверка и да ме уведомят, а оттогава мина половин година”, каза Добринка Джоргова.

Снимките:

1 Д-р Злати Величков

2 Даниела Кюрчийска

3 Добринка Джоргова

4 Румен Бончев

5 Д-р Аспарух Льондев

6 Скъсаният болничен на Добринка

7 Петър Москов

Spread the love

Коментар за: Министър П. Москов замаза две безобразия в бяло: Шефът на спешното в Дупница д-р З. Величков невинен за псувните срещу Д. Кюрчийска от Сапарева баня, забравиха за Д. Джоргова от Самоков, блъскана от д-р Бончев и жена му

  1. Ахаааа , дамата била общински съветник от БДЦ /бившоББЦ/ подлогите на Пеевски и Бареков . Е много трябва да си тъп , че да не прозреш как една тъпа селянка , решила да се легитимира със скандал в спешното и да „сваля“ Москов, хахаха… А и вие пък в.Вяра , може ли такива тъпотии ….хората звъняли ….да си ходи Москов, Бойко да го уволнява ….сигурно заради дамата от БДЦ трябва да го уволни , а ? Смешни сте да пишете глупости по адрес на министъра с най- висок рейтинг и обществена подкрепа .

    Москов ?
    2015/юни/18 at 18:20 PM