Инфаркт убил 25-годишния Васко Коджаалиев от Ваклиново в лондонската му квартира, прибират тялото му с 80 000 евро, събрани за 3 дни 

Filed under: Гоце Делчев |

11111111111 copy

 

25-годишният Васко Викторов-Коджаалиев от сатовчанското село Ваклиново е издъхнал от инфаркт в квартирата си в Лондон. Емигранти от Ваклиново и Кочан, местни хора и от общинска администрация за 3 дни събраха над 80 000 евро за транспортирането на починалия младеж до Ваклиново от Англия. Близките на починалия младеж позвъниха във в. „Вяра” да отправят благодарят на всички, които в трудния момент са оказали финансова помощ. Както писа „Вяра” в края на миналата седмица черна вест разтърси сатовчанското село Ваклиново за неочакваната смърт на 25-годишния Васко Викторов-Коджаалиев. Момчето бе намерено издъхнало в квартирата си в Лондон след края на работната седмица на сбирка с приятели. Последните заключения на съдебните лекари след направената аутопсия са, че смъртта на младежа е настъпила след масивен инфаркт. Преди два месеца той неочаквано решил да замине на гурбет в Англия. Работел тежка строителна работа.

Според близки на рухналото от скръб семейство, които са поели организацията по документалните процедури, събирането на  необходимата сума за транспортиране и всичките процедури по погребението, се очаква през другата седмица тленните останки на починалия младеж да бъдат транспортирани до България и той да бъде погребан в родното му село Ваклиново.

Spread the love