Георги Паликарски: Методи Кръстев не е добре психически, твърдението му, че черна прокоба тегне над Дупница, е гавра с паметта на загиналите момчета от Яхиново

Filed under: Дупница,Сапарева баня |

Всички се подмазваха на Братя Галеви, докато бяха в Дупница, Методи Кръстев обаче открадна 10 000 лв. от църквата

137-01-02 Георги Паликарски

„Твърдението, че черна прокоба, тегнеща над Дупница, е причината за катастрофата в с. Яхиново и трагедията на загиналите момчета, е гавра с паметта им. Нямам право, както и който и да било друг няма право да говори за прокоба. Много магьосници се навъдиха, много „пророци”. Хората, които говорят за прокоба, да не би да се вживяват в ролята на баба Ванга”. Това заяви архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия Георги Паликарски по повод изявлението на бившия си колега Методи Кръстев и таксиметровия шофьор Антонио Якимов. В предаването „На светло” на Люба Кулезич в Нова телевизия двамата като свидетели по делото срещу избягалите от България Братя Галеви заявиха, че над Дупница тегне прокоба. Тя се изразявала в катастрофите и в частност в злополучното пътнотранспортно произшествие в селото на архиерейския Яхиново, макар че не само Дупница страда по войната по пътищата. Методи Кръстев свърза нещастията на пътя с кости, изровени от старите гробища в Дупница преди години по нареждане на Пламен Галев като настоятел в черквата „Св. Георги Победоносец” в Дупница и служещия там отец Паликарски, за да бъдат изградени автомивка и магазин за авточасти на Галеви. Кръстев видя прокобата и в кражба на икони, които по думите му били изнесени от дядото на починалия при катастрофата Емил Скоклев като клисар в храма.

137-01-4444444444444 copy

„Под достойнството ми е да коментирам един психично болен човек. Методи Кръстев не е добре психически. От години повтаря едни и същи нещо, за които се води следствие, правена беше проверка от прокуратурата и полицията. 6 месеца тече разследване, правиха ми какви ли не проверки заради твърдения на Методи и Благой Стоянов, които искаха да ме отстранят като архиерейски наместник. За тези гробове беше разпитван багеристът и той каза, че не е докосвал нито един гроб. Там беше един боклукчарник. Ние разчистихме и дадохме мястото под наем, сега там се продават дърва за огрев”, заяви Паликарски. За иконите архиерейският каза: „Не е вярно, че иконите са изчезнали. Всички до една са налице. Една част от тях се съхраняват в зимния параклис в храма „Св. Георги Победоносец”, а другата – в черквата „Св. Иван Рилски” на гробището в кв. „Прогона”. Аз дори не съм бил свещеник в Дупница, когато тези икони са изнесени от черквата „Св. Никола”, където наистина е имало кражби на икони и е взето решение да се преместят. Това, че дядото на Емил Скоклев – Спас, е работил към черквата, не означава, че е бил клисар, а как свързват нещата с катастрофата и смъртта на момчето, не знам. Не мога да проумея как може човек да се занимава с мъката на хората. Методи Кръстев разправя бабини деветини”. Относно казаното от госта в студиото на Кулезич, че Паликарски е бил човек на Галеви, архиерейският наместник отбеляза: „А те не бяха ли хора на Галеви? Кой освещаваше курбаните, които даваха Галеви? Докато бяха тук Галеви, всички им се подмазваха.” Паликарски посочи още, че Методи Кръстев вече не е свещеник. „Боли го, че беше уволнен. Само че той се уволни сам. По времето на патриарх Максим при ревизия в гробищния храм „Св. Иван Рилски” беше надчетен с 10 000 лв. и заради това го преместиха в Горна Козница, но той не искаше да ходи там и го уволниха. Сега се изкарва герой мъченик. Този човек е психопат, неслучайно преди години местен лекар психиатър не бе дал положително становище, за да му бъде издадено разрешително да носи оръжие. Не само той, а всички свещеници бяхме свидетели по делото на Пламен Галев и Ангел Христов. Питаха ни дали сме ги виждали да носят оръжие, но той и в съда смутолеви нещо, обясни, че носели оръжие в детска градина. Повече няма да коментирам, под достойнството ми е да слизам на нивото на човек с болна психика”, заяви архиерейският.

В национален ефир Методи Кръстев се оплака, че е жертва на Галеви, които си отмъщават чрез Владимир Ангелов-Стъклето, който зарибил дъщеря му и тя продава семейно имущество. Причината за отмъщението беше писмо до Св. синод за изкопаните кости и злоупотребите на Паликарски, в отговор на което лично Пламен Галев ми се обади по телефона и ме заплаши, каза Кръстев.

Снимките:

1  Георги Паликарски

2 Антонио Якимов и Методи Кръстев в предаването „На светло”

 

Spread the love