Корнелия Нинова: Междуличностните разправии ще съсипят БСП

Filed under: България |

Няма да ставам член на Изпълнителното бюро на партията, заяви депутатката

143-18-02-Kornelia N

За да се представи достойно БСП на предстоящите местни избори, то трябва да се представи ясна предизборна платформа, да се подкрепят силни кандидатури и да се осъществяват срещи с хора „на терен“. Рискът пред левицата е да продължи с фокусирането в междуличностните разправии, което ще я съсипе. Включването на партии от управлението в подписки, инициирани от БСП, показва, че управляващите са слаби. Това коментира пред БНР заместник-председателката на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова във връзка със заседанието на левицата вчера. Тя беше категорична, че няма да става член на Изпълнителното бюро на партията.

„Не, аз няма да стана член на Изпълнителното бюро. Имам принципно разбиране, че депутатите не бива да съвместяват функциите на парламентарната група с функциите в ръководството на партията. Един лидер трябва да дава повече функции на различни хора. Това е причината да не вляза в Изпълнителното бюро. Категорично стоя зад лидера на БСП Михаил Миков”, заяви Нинова.

Според нея левицата има шансове за добро представяне на местните избори, ако изпълни три условия: „Платформата, която представим, трябва да е много ясна и насочена към реалния живот. На конгреса одобрихме такъв документ, който е най-конкретният ангажимент, който от много години наред партията е разписвала. Второто нещо е да се намерят силните кандидатури, които могат да обединяват около себе си не само хора на БСП, но да привлекат и други. На трето място това е работата на терен – много срещи с хората и разговори „очи в очи“. Това са трите условия, които могат да доведат до добър резултат”.

„Рискът е да се поддадем на излъчването на междуличностни разправии в БСП. Ако така продължаваме, както дадените примери в последните месеци, това ще съсипе БСП и ще изглеждаме слаби, разпокъсани и не партия, която заслужава доверие”, допълни тя.

Поведението на партията като опозиция не може да се определи като „отравяне на живота“ на управляващите особено по отношение на петицията до Конституционния съд (КС), обясни депутатката. „Това е опозиционна дейност. Това искане до Конституционни съд е дадената законова и морална позиция на една опозиция да търси спазване на Конституцията от страна на управляващите. Това е основно право на опозиционните партии. Много интересно е, че в някои от подписките ни до КС се включиха партии от управлението, което доказва, че те са слаби. Единият пример е Патриотичният фронт, който подкрепи подписката срещу процедурата за избор на управител на БНБ. Това е единият пример и очакваме по-широка подкрепа при обжалването на здравната реформа”, коментира Нинова.

 

Снимка:

Корнелия Нинова

 

Spread the love