„Рилски атлет“ с две вицешампионски титли от националния шампионат в София

Filed under: Лека атлетика |

Веселина Алинска и Симона Терзийска се наредиха втори в бяганията на 800 и 1500 м

144-23-01-Vesi Alinska v sredata...

Националният шампионат по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст (18-19 г.) донесе много радост за представителките на клуб „Рилски атлет“. В бягането на 800 метра изгряващата звезда Веселина Алинска завоюва сребърния медал с резултат 2:18,94 минути. Алинска финишира само на 94 стотни от победителката – Диляна Минкина („Средногорски атлет“ – Пирдоп), като показа впечатляваща физика по време на двете обиколки на стадиона на НСА. Съотборничката на Веси – Симона Терзийска, също се представи на ниво. Тя се нареди пета с време 2:24,23 мин.

На дългата дистанция – 1500 м, Симона Терзийска спечели втория сребърен медал за самоковския клуб, записвайки постижение 4:58,81 мин, което е и неин личен рекорд. Убедителна победителка тук отново стана Д. Минкина с време 4:43,65 мин. Седма в тази дисциплина се класира Емануела Тодорова с 5:31,27 мин, а осма финалната линия пресече младата надежда на „Р. атлет“ Елен Благоева.

Седма се класира и щафетата 4 х 400 м в състав: Емануела Тодорова, Елен Благоева, Симона Терзийска и Веселина Алинска, която финишира за 4:31,20 мин.

„Поздравявам отбора за високите постижения и искам да отбележа силните бягания на Веси Алинска и Симона Терзийска. Специално Веси бе много близо до това да стигне до титлата, но не й достигнаха още няколко метра. Аз обаче съм убеден, че в най-скоро време тя ще стигне до първото място“, изрази надежда наставникът на самоковки Костадин Чифлиджанов, който с трепет проследи случващото се от трибуните.

Следващата надпревара, в която състезателките на „Рилски атлет“ ще вземат участие, е международният турнир „Павел Павлов“, който ще се състои на 11 юли на стадиона на НСА „Васил Левски“ в столицата.

Снимка: Веси Алинска (в средата) остана на косъм от титлата на 800 метра.

Spread the love