Учителката по рисуване Царимира Георгиева от Благоевград подреди изложба в Дупница, вдъхнови зам.-кметовете Милев и Георгиев с посланията за топлина между хората

Filed under: Дупница |

144-05-02-20150629_163557

Царимира Георгиева одухотвори сградата на община Дупница със свои картини. Благоевградската художничка показва картини с послание за откриване на цветността и топлината във взаимоотношенията, настроенията и собствените ни възприятия. В тях специален интерес буди самобитната акварелна техника.  Изложбата е част от инициативата на „Арт Виза България”, насочена към българските общини и институции – „100% България – докосни”. Творбите на талантливата майсторка на четката са подредени на първия етаж в сградата на общинската администрация, където ежемесечно със свои картини гостуват различни художници. Изложбата бе открита вчера, сред присъстващите бяха зам.-кметовете Крум Милев и Красимир Георгиев.

Царимира Георгиева работи и твори в Благоевград. Завършва ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград със степен бакалавър по педагогика на обучението по изобразително изкуство, като веднага след това завършва и магистърска степен по същата специалност в СУ „Св. Климент Охридски“ в София.

Снимка: Царимира Георгиева със зам.-кметовете Крум Милев и Красимир Георгиев

Spread the love