Д-р Митев съкрати кодировчика с 3 висши Мария Деянска от болницата в Благоевград, жената изплака: И мъжът ми е без работа, ще преживявам с 11,20 лв. на ден от борсата

Filed under: Благоевград |

150-01-05  maria deianska1 copy

Благоевградчанката с 3 висши образования Мария Деянска, която доскоро работеше като кодировчик в благоевградската болница, се вля в редиците на безработните. Младата жена е застигната от съкращенията в болничното заведение, които директорът д-р Митев прави заради лошото финансово състояние.

83-01-09 mitev

„Трябваше от администрацията да си тръгнат много хора и първо ни освободиха тези, които сме с временни договори. Назначи ме д-р Огнян Митев и бях освободена от него”, обясни Мария Деянска. Сега е на борсата и ще получава по 11,20 лв. на ден, или на месец ще бъдат около 224 лв. С тия пари обаче трябва да се препитава цялото й семейство, защото мъжът й Николай Деянски също е безработен. Той работил като строител, но от месец април останал също без работа. Двамата имат 11-годишна дъщеричка Елена, която е четвъртокласничка в 5. СОУ ”Г. Измирлиев” в града. Мария Деянска е завършила българска филология и магистърска програма по финански. Сега завършва магистратура „Здравен мениджмънт”. 9 години работила като учителка по български език и литература в бившия Механотехникум в града. През 2010 година обаче я съкратили, тъй като учениците намалели и паднали паралелките. Наложило се да започне работа на регистратурата в здравно заведение в София, а после поработила и като мобилен инспектор в банка. Сега Мария Деянска си търси работа, надява се да е по специалностите, които е завършила. „Дано си намеря подходяща работа, че сега ще живеем само на обещетението ми и детските пари”, обяснява тя. Радва се, че семейството й има покрив над главата си и не дават пари за квартира. Живеят при свекърва й в благоевградското село Изрев. Въпреки че е без работа и без пари, Мария Деянска не се е отчаяла, а вижда и добрата страна, че сега ще може да обърне повече внимание на дъщеря си Елена.

Снимките:

1  Мария Деянска

2 Огнян Митев

Spread the love