Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов откри фестивала на китарата и цигулката в Гоце Делчев, майсторие Йосиф Радионов и Росен Балкански изнесоха урок по виртуозност на над 200 музиканти

Filed under: Общество |

150-12-01  DSC_0750 150-12-01 GOCE DEL4EV  DSC_0752

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов откри 25-ия международен фестивал на китарата и цигулката «Децата на Паганини». За музикалното събитие, което е емблематично за Гоце Делчев, пристигнаха 200 китаристи и цигулари от страната и чужбина, които показаха своето майсторство в трите фестивални дни.

Събитието се организира от община Гоце Делчев и Национална музикална академия «Професор Панчо Владигеров» и бе официално открито от кмета на общината Владимир Москов, който подчерта, че е щастлив отново да приветства в Гоце Делчев толкова много млади и талантливи хора. Своята благодарност към всички, които пристигнаха, за да участват във фестивала, изрази и неговият директор маестро Огнян Вълев.

150-12-01 GOCE DEL4EV  DSC_0776 150-12-01 GOCE DEL4EV  DSC_0786

Още в първата фестивална вечер, присъстващите на откриването оцениха нивото на фестивала като много високо. В концертната програма своята виртуозност показаха майсторите на китарата и цигулката професор Йосиф Радионов – цигулка, и Росен Балкански – китара. Специалното участие на Младежки китарен оркестър-София с ръководител Валентин Бузов, който е от Гоце Делчев, предизвика фурор на сцената в Дома на културата.

Участниците в конкурсната програма на фестивала са разделени на общо 4 възрастови групи. Те демонстрираха своите умения пред компетентното жури, което ще определи победителите в конкурсите «Майстори на цигулката» и «Майстори на класическата китара».

 

Spread the love