15 жертви при удар на камион и ТИР в Западна Турция

Filed under: Свят |

150-20-02-Katastrofa-Turkia

15 души, повечето от които жени, загинаха след жестока пътна катастрофа в Западна Турция. Ранени са няколко души.

Камион със селскостопански работници и ТИР-цистерна са се сблъскали край селището Гьолмара, което е на около 530 км от Истанбул, предаде БНР. Кметът Кямил Йоз разказа, че инцидентът е станал на разсъмване – около 5.30 часа. Повечето от работниците в камиона са били жени, които отивали на работа на лозовите насаждения.

Според кмета причина за катастрофата е натовареността на пътя и нехайството на пътните власти. “Този път е тесен и много натоварен. Има много тесни участъци, които не се разширяват. Проблемът съществува от много време, но досега оплакванията ни не бяха взети под внимание от отговорните лица. Само за една година станаха 10-15 катастрофи, при които загинаха над 20 души. Жалко е, че и сега загинаха хора, които са принудени да работят по цял ден на полето срещу незначително заплащане”, каза Кямил Йоз.

По разкази на оцевидци цистерната, която е превозвала мляко, се е отклонила от пътното платно и се е блъснала челно в камиона. Шофьорът на ТИР-а, за когото се смята, че е виновен за катастрофата, успял да се спаси.

В края на октомври м.г. 15 души загинаха, а 27 бяха ранени при катастрофа на автобус, в който пътуваха 42-ма души, предимно жени, работещи като сезонни берачи на ябълки.

Инцидентът отново стана в Западна Турция, недалеч от град Ялвач.

 

Снимка:

Повечето от работниците в камиона са били жени

 

Spread the love