На вниманието на шефа на полицията в Дупница Борислав Динев: Васил Валидолски от Усойка: Козите на Никола Билярски опасоха градините в селото, трошат керемиди, стопанинът се прави на недосегаем, плаши с кметове и министри

Filed under: Благоевград,Дупница,Кочериново |

152-02-00   DSC04397

„Никола Билярски тероризира жителите на цяло село, съсед ми е. Той отглежда кози, щетите, които нанасят животните му, са неописуеми, няма къща, която да не е пострадала”, това съобщи в писмо до редакцията съседът на Билярски – Валидолски.

152-02-00-Borislav-Dinev-big

„Стреля на месо по кучета и други животни, заплашва всеки срещнат със саморазправа, хората треперят, два пъти е лежал в затвора. Преди време имаше около 50 кози, сега са по-малко, пуска ги в овощните градини на хората, два пъти бяха и в моя двор. Пуснах жалба в Общински съвет-Бобошево, оттам го предупредиха и вече не са влизали, но жителите на селото продължават да страдат от него. Опустошават и градини с цветя, на по-ниските къщи се качват на покривите и чупят циглите. Когато му направиш забележка, започва да заплашва с министри и кметове. На една жена Джесика я заплашил, че ще я бие, защото минала покрай него с кравата си. Кметът на селото Красимир Николов изобщо не иска да се занимава с него, вдигнал е ръце, за да не си навлече неприятности.

152-02-81-DSC01537

Тъй като полицията е безсилна пред козите на Билярски, местните хора се заели сами да решат проблема. Така през 2013 г. Билярски загуби една коза и един пръч, след като местен жител извадил пушка и ги прострелял.

„Пак ли трябва някой да вади пушка, козите не са виновни, виновен е стопанинът. Очакваме полицията в Дупница да си свърши работата, като извика и го предупреди или му наложи глобите за нанесените щети”, категоричен е Валидолски и допълва: „Местните жители в един момент коментират, в друг се оплакват и плашат заради изявленията и индиректни или директни заплахи, отправени към тях с реплики като ”Вие знаете ли кой съм аз”, „… имам приятели кмет, министри от управляващата партия … внимавайте в картинката ….!!!” Кого по- специално визира, хората се сещат. Идват и ме предупреждават да не се занимавам с него, защото не се знае какво може да направи.

Хората не могат вече да търпят да си пуска козите без наблюдение и правят пакост, влизат и в заградените дворове в селото, а същото време той не позволява животните да не минават близо до неговата къща. Хората не ги и пускат, защото той ги трови. Ако се съмнявате в тези думи, може да наберете информация от жители стохастично избрани тук на място.

Според мен неговите действия уронват имиджа на хората, които Билярски споменава.”

Снимките:

1 Васил Валидолски

2 Борислав Динев

3 Никола Билярски

Spread the love