Цветан Цветанов представи кандидатите за кметове на партията в Пиринско: Камбитов ще надмине 60 % още на първия тур, Благоевград завърши всички европроекти без 1 лв. санкции 

Filed under: Благоевград |

Камбитов: Бюджетът на общината от 38 млн. лв. стана 59 млн. лв. за последните 4 години  

Георги Икономов и Красимир Герчев показаха европейска визия в Банско и Разлог, директорът на ДГС Иван Богданов ще се бори за Белица

 

В Петрич задачата да спечели изборите има Димитър Бръчков, в Сандански – депутатът Кирил Котев

 

155-03-01 kambitov22

Настоящият кмет на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе представен официално като категоричен кандидат за втори мандат от председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. В благоевградската зала „22 септември” бяха обявени и всички номинирани кандидати за кметове на общини в област Благоевград. На събитието присъстваха народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева, представители на общинските структури на партията.

„Кметът Камбитов е човекът, който преобрази Благоевград в позитивен план. Опитът, който натрупа като народен представител, му помогна да управлява Благоевград по най-добрия начин. Това бе най-правилният избор на ГЕРБ за Благоевград за местния вот през 2011 г.”, каза Цветан Цветанов при представянето на кмета д-р Атанас Камбитов. Цветанов пожела на първия тур да бъдат надминати онези 60 %, с които Камбитов зае кметския пост преди четири години и допълни, че по този начин цялата администрация и всички, които ще бъдат избрани за Общинския съвет, ще могат да започнат работа веднага по цели и приоритети, свързани с новия финансов програмен период.

Кметът д-р Атанас Камбитов благодари за подкрепата. Благоевград е една от малкото общини в страната, която завърши всички европроекти без 1 лв. санкция, подчерта Камбитов, който бе категоричен, че влиза с увереност и самочувствие в предизборната битка.

155-03-01 kambitov1

„Със самочувствието на един успешно реализиран мандат. Ако попитаме как се оценява един успешен мандат – най-обективният критерий са числата. Бюджетът на община Благоевград за последните четири години от 38 млн. лв. стана 59 млн. лв. В момента изпълняваме санирането, като след 3-4 месеца Благоевград ще бъде преобразен и тогава видимите резултати ще бъдат още по-видими. В момента по ОП „Региони в растеж“ 65 милиона лв. е изискването по ос 1 да предадем проекти, ние работим по проекти за 361 милиона лева. Нашите мечти са напълно реални, напълно достижими, напълно постижими. В предизборната кампания ще работим позитивно, ще обясняваме на хората, че това може да се случи и когато те ни повярват, когато сме заедно, това ще стане”, каза кметът Камбитов. Той пожела успех на своите колеги и кандидати за кметове от областта, като акцентира, че основната цел е изборите в Благоевград да приключат на 25 октомври, за да продължи работата за подобряване условията в общината.

Постигнатото от Георги Икономов в Банско може да бъде продължено и надградено. С тези думи Цветан Цветанов официало обяви кандидатурата на Георги Икономов за втори мандат за кмет на Банско. По думите му Икономов е един от учредителите на ПП ГЕРБ от 2006 година, но той и цялата структура през 2007 година успяха да постигнат резултат и той да стане председател на ОбС – Банско. „2009 година е бил народен представител и натрупа доста голям опит и самочувствие, което му даде възможност да излезе с високо вдигната глава на местните избори през 2011 година. Тогава той успя да победи и стана кметът, който започна сериозното развитие на общината. Атанас Камбитов, Георги Икономов и Красимир Герчев са кметовете, които показаха европейска визия и това как може да се възползваме от европейската солидарност“, каза Цветанов. Той специално благодари на структурата в Банско, защото от 2011 година те са били решаващият фактор за издигане на Георги Икономов за кмет на община Банско. „През цялото време те успяха да се консолидират и да застават във всеки един труден момент както зад кмета, така и зад ПП ГЕРБ“, каза още Цветанов. Красимир Герчев е човекът, който успя да постигне баланс на консенсус в местната власт, че да може да се възползва от европейски проекти, от които и общината да усвои над 40 милиона лева. С тези думи Цветан Цветанов официало обяви кандидатурата на Красимир Герчев за втори мандат за кмет на Разлог. „Опитът, който е натрупал в администрацията, и дейностите, които е изпълнявал преди вземането на длъжността кмет, аз за съм убеден, че това е един сериозен опит, който имаше и продължи да натрупва“, каза още Цветанов. Той се обърна за пореден път кметовете с кандидатура за втори мандат, като апелира за победа на първи тур. „Победата на първи тур ще даде допълнителна мотивация и самочувствие на всички останали кметове. Целта, която си поставяме, е не да повторим резултата си от 2011 година, а да го увеличим и от 94 кметове те да станат над 100. На първия тур трябва да имаме сериозен успех с кметовете, които участват, и тези, които ще продължат своя управленски мандат в местната власт“, каза още Цветанов.

155-03-01  kambitov3

Георги Андонов може да придаде друг облик и поведение на местната власт в Гоце Делчев, каза Цветанов, като обяви кандидатурата на Георги Андонов от ПП ГЕРБ за кмет на Гоце Делчев. „Георги Андонов е един от активните ни депутати в българския парламент. Той взе участие е в 41-вото, 42-рото и 43-тото НС. През 2011 година той ни беше кандидат за община Гоце Делчев. 300 гласа не ни стигнаха, за да може Гоце Делчев да има един млад, респектиращ кмет, който да даде друг облик и поведение на местната власт“, каза Цветанов.

Цветан Цветанов официало обяви и останалите кандидати за кметове. В община Белица за поста градоначалник ще се бори Иван Богданов, който е директор на ДГС „Белица“. „Община Белица е изключително трудна община. Знаете за наслагваните напрежения, които има на чисто партиен елемент. Аз искам да заявя категорично, че номинацията и кандидатурата на ПП ГЕРБ в лицето на Иван Богданов, директор на Държавно горско стопанство Белица, е човекът, който може действително да обедини всички и за първи път община Белица да има кмет, който да бъде кмет на всички жители. Благодаря му, че поема този тежък и отговорен пост, като се надявам, че той ще бъде зает след изборите. С тази кандидатура ние даваме един друг тон за поведение и за отношение към местната власт“, каза Цветан Цветанов. В Гърмен Сергей Младенов, който работи в ДФ „Земеделие“, ще се опита да пробие монопола на ДПС в региона. Най-младият кандидат-кмет на община от региона ПП ГЕРБ издига в община Кресна в лицето но 26-годишния Атанас Махлелиев.

В Петрич задачата да спечели изборите има Димитър Бръчков. В Сандански депутатът Кирил Котев ще се бори за кметския стол. Пламен Поюков е кандидат-кметът от ГЕРБ в община Сатовча. Ваня Илиева е кандидатът за кмет на Струмяни, а Ваня Гатдерова – на Якоруда. В община Хаджидимово кандидатът за градоначалник ще бъде обявен на по-късен етап.

 

Spread the love