Веселина Алинска се качи на подиума на международния турнир „Павел Павлов“ в столицата

Filed under: Лека атлетика |

Перлата на „Рилски атлет“ финишира 3-а на 800 метра с личен рекорд от 2:14,97 мин

157-23-01-S biaganeto si v Sofia...

Състезателката на „Рилски атлет“ Веселина Алинска блесна с трето място и бронзов медал на Деветия международен турнир по лека атлетика „Павел Павлов“, състоял се на стадиона на НСА „Васил Левски“ в столицата.

В бягането на 800 метра талантливата самоковка пресече финалната линия с личен рекорд от 2:14,97 минути, което й позволи да се качи на почетната стълбичка на победителите. Първото място тук изненадващо окупира Лиляна Георгиева (2:12,66 мин, „Тракия“ – Пловдив), която изпревари фаворитката Диляна Минкина (2:14,75 мин, „Средногорски атлет“ – Пирдоп).

В тази дисциплина се пусна и съотборничката на Алинска – Симона Терзийска, но не можа да завърши.

„Много съм щастлив за Веси. Тя преодоля тежка контузия в глезена през април, което наруши подготовката й, но ето, че се справи и дори успя да се качи на подиума“, доволен бе наставникът на Веселина Костадин Чифлиджанов.

В късата дистанция на 100 метра Каролина Аджова постигна резултат 12,64 сек, като се доближи само на 5 стотни от личния си рекорд (12,59 сек). С това време Аджова се нареди 9-а при жените. Златния медал тук стана притежание на Надежда Рачева (11,83 сек).

При мъжете на 200 метра пък 16-годишният юноша на клуба Цветан Ласкин даде време 24,90 секунди. Резултатът на младежа е обнадеждаващ, имайки предвид малкото време за тренировки в леката атлетика.

Следващото състезание, в което представителките на „Рилски атлет“ ще вземат участие, е международният турнир „Самарско знаме“. Надпреварата е тази събота (18 юли) на ст. „Берое“ в Стара Загора.

Снимка: С бягането си в София Алинска показа, че напълно е възстановена от контузията в глезена

Spread the love