Архитект Милка Каблешкова стана на 2 х 40, пръв я поздрави съпругът й – почетният гражданин на Кюстендил Недко Каблешков

Filed under: Кюстендил |

Семейството празнува през септември 55 години семеен живот

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 2 х 40 стана кюстендилският архитект Милка Каблешкова в компанията на приятели и близки. За тържеството си юбилярката избра кокетен ресторант в центъра на града. Поздравленията за рождения ден започнаха още от рано сутринта на домашния телефон на семейство Каблешкови. Естествено пръв бе съпругът на рожденичката Недко Каблешков, който е и първият директор на Художествената галерия „Владимир Димитров – Майстора“. Художникът участва в местни, зонални и национални изложби.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Организира и осъществява над 320 изложби у нас и в чужбина -предимно с творби от фонда на кюстендилската галерия и от гостуващи на галерията наши и чужди изложби. Автор на книгата „Художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора“, в съавторство, а през 2003 година е удостоен със званието „почетен гражданин на Кюстендил“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Семейство Каблешкови през септември тази година ще честват и друг празник – 55 години от встъпването си в граждански брак.

Милка Каблешкова е сред най-изявените архитекти в града под Хисарлъка. Изключително компетентна в професията и полезна със съветите си, тя и сега е търсена за мнение по въпросите за градоустройството. „Всеки ден ходи в Дома на архитекта, за да оказва своята помощ“, коментират близки до рожденичката.

Крехката дама през целия ден се радваше на голямо внимание, а истинско удоволствие бяха цветята, с които се окичи цялата къща.

Снимки:

1. Цветя за юбилярката

2. Рожденичката със своя съпруг – художника Недко Каблешков

3. Поздравления по телефона

Spread the love