Мадами с дълги маникюри свалиха болтовете от мантинелите по АМ „Струма”, докато министър Павлова режеше лентата на новия участък

Хиляди останаха блокирани на магистралата заради взривяването на мост край петричкото село Марино поле и откриха кусури на новата придобивка

160-06-01  2435_n

Металните заграждения на новооткрития участък на магистрала „Струма” са поставени изключително небрежно, откриха пътуващите по трасето. Болтовете, свързващи мантинелите, са скачени хлабаво и могат да се отвъртат буквално с два пръста. Това установиха заседналите на 2-ри км по трасето пътници в четвъртък в късния следобед, които видяха как огромният стар мост край петричкото село Марино поле беше вдигнат във въздуха с 600 кг динамит, за да мине от там трасето на магистралата. Дами с маникюри слязоха от автобусите и леките коли и развинтиха с две голи ръце сума ти болтове, след което отново ги завинтиха, но по-здраво.

160-06-01  48_n

160-06-01   70_n

160-06-01  9335_n

„Министър Павлова преряза лентата на участъка, но ето че не си направи труда да погледне точно този детайл, който е от изключително значение за сигурността на магистралите. Налага се да отдаде сериозно значение на този факт и да заставят работници, инженери и техници да се върнат по трасето и да затегнат болтовете като хората, докато не са минали роми с каруци и да ги натоварят за вторични с най-голяма лекота дори без инструменти”, настояваха хората пред екип на вестник „Варя”, който беше на място.

160-06-01 IMG_0780

5-километрови колони от чакащи коли се извиха в двете посоки заради взривовете. Особено дълга беше колоната от към КПП – Кулата. Хората прекараха на новото трасе на магистралата 2 часа и го огледаха подробно. Те намериха доста кусури на новата придобивка, които могат да отстранени и са допуснати вероятно заради бързите темпове, с които се работи.

Снимки:

1. Дами с маникюри развинтиха сума ти болтове.

2,3 и 4. 5-километрови колони от чакащи коли се извиха в двете посоки заради взривовете.

5. Министър Павлова преряза лентата на участъка.

Spread the love