Майка застави 13-годишната си дъщеря да натопи пастрока си Петър Стойнев, че я изнасилил два пъти в Бобов дол и Яхиново, д-р Марияна Цанкова: Момичето е девствено

Filed under: Бобов дол,Дупница |

Иванка е целяла да изкара пари от детето си, пуснаха набедения мъж от ареста

160-01-04 Vladimir Micov

Окръжният съд в Кюстендил освободи от ареста Петър Стойнев, който е с мярка „задържане под стража” от Великден, след като бе обвинен, че е изнасилвал доведената си дъщеря в Бобов дол и дупнишкото село Яхиново. Петър бе пратен в ареста заради блудствени действия, извършени на два пъти над 13-годишното момиче.

По същите обвинения бе задържан, но впоследствие освободен с мярка „подписка” и вуйчото на тийнейджърката Николай Иванов. Според материалите по делото спрямо малолетното момиче са извършени блудствени действия на 2 пъти – веднъж на 24 март в Бобов дол, откъдето е Петър Стойнев, и на 12 април в село Яхиново, община Дупница. Срещу пастрока бе повдигнато обвинение за блудство. Той наскоро излязъл от бобовдолския затвор, след като излежал 5-годишна присъда.

Председателят на състава съдия Соня Кочова промени мярката за неотклонение „задържане под стража“ на пастрока в подписка, тъй като не се намериха достатъчно доказателства, че Стойнев е извършител на престъплението, в което е обвинен. Пред психолог непълнолетната отрича, че спрямо нея са извършени каквито и да било блудствени действия. Причина за първоначалните твърдения на момичето било обещание от майка й Иванка, че ще й купи скъп телефон, след като измисли разказа за блудство. Момичето е настанено в Дома за деца, лишени от родителски грижи „Олга Стоянова“, още на 15 април, а от становището на директорката на детското заведение е видно, че майката влияе отрицателно върху поведението на детето и създава реална опасност за неговото физическо и психическо развитие, поради тази причина детето е настанено в детско заведение с цел да бъде изолирано от контактите с майката. „Считам, че единствена цел на майката е да използва това дете за изкарване на пари“, обявил служебният адвокат на Стойнев пред съда. От представеното психологическо становище на непълнолетната се установява, че с оглед възрастта й може да бъде манипулирана и е податлива на чужди влияния, но осъзнава, че майка й я кара да лъже, че Петър я е изнасилил два пъти.

От протокола за освидетелстване от 01.07.2015 г., извършено от д-р Марияна Цанкова – акушер-гинеколог, се установява, че момичето няма външно следи от охлузване, кръвонасядания и хименалният пръстен е цял. Решението на Кюстендилския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Държавното обвинение, представлявано от прокурор Владимир Мицов, поиска Петър Стойнев да остане в ареста.

Снимка: Владимир Мицов

Spread the love