Асен Бошикьов от Яхиново катастрофира жестоко на път към парк „Рила” да черпи за ЧРД, вятърът вдигна предния капак на колата пред очите му, заби се в дърво

Filed under: Дупница |

Спътникът му Асен Гущеров излезе от произшествието с окървавен крак

166-01-07 713

Асен Бошикьов от дупнишкото село Яхиново катастрофира жестоко на пътя към парк „Рила” в Дупница, след като вятърът вдигна предния капак на автомобила му и той загуби контрол преди подстанция „Марек”. Бошикьов едва укроти машината, като мина през велоалеята, дървената ограда и пустеещия терен преди подстанцията. Дърво спря неуправляемата кола, но счупи предното стькло. Десетки хора изскочиха за секунди на мястото на катастрофата.

166-01-07 711

Пътна полиция – Дупница и спешна помощ се отзоваха веднага и заслужават похвала, коментираха граждани. Катастрофата вкара дупничани в ужас. Униформените и медиците се кръстеха, че няма жертви. Очевидци коментираха: „Като видяхме колко много линейки и полицейски коли изхвърчаха за секунди към парка, косите ни настръхнаха. Много майки с бебешки колички, преди това и деца минаха оттук на разходка към парка. Автомобилът запраши по пешеходната зона и велоалея, по която имаше десетки туристи и велосипедисти”.

166-01-07 707

Приятелят на шофьора Асен Гущеров, също от Яхиново, не можа да се съвземе от преживяното и обикаляше мястото на катастрофата с ранен десен крак, който леко кървеше. Той разказа, че предния ден приятелят му имал рожден ден и го поканил тази вечер да го почерпи на патерица в механата в парка, където пее съпругата на рожденика Бошикьов. „Точно преди подстанцията се изви внезапно силен вятър и вдигна предния капак на автомобила върху стъклото на колата. Загубихме видимост и се паникьосахме да не се ударим.

166-01-07 710

Асен завъртя волана силно вдясно, избягнахме мантинелата, но минахме през дървената ограда, колата закачи нещо и стана неуправляема, беше се скъсало маркучето на спирачката и спря едва на стотина метра в дърво”, разказа Гущеров.

Хората посъветваха пострадалия рожденик и приятеля му да правят курбан за здраве. Полицай с модерен лаптоп засне мястото на катастрофата и спирачния път на автомобила.

Снимки:

1. Дърво усмири побеснялата кола

2. Асен Гушеров, спътник на рожденика по време на катастрофата

3. За секунди мястото на катастрофата бе отцепено от полиция

4. Яхинецът, шофьор на автомобила, Асен Бошикьов

Spread the love