След жребия за есенния дял от първенство на ЮВГ

Filed under: Петрич,Сандански,Спорт |

Наставниците Васил Чергов, Стойко Найденов и Николай Николов оптимисти за представянето на отборите си в групата

168-21-02-Chergov

В понеделник в 11 часа бе теглен жребият за определяне на програмата за есенния дял от новото първенство на ЮВГ. Естествено интересът бе голям, защото, както е известно, в югозападната „В” група, която мнозина футболни специалисти приравняват най-малко на „Б” група, ще участват бившите членове на майсторката група ЦСКА, „Локомотив” (София), „Беласица” (Петрич), „Велбъжд” (Кюстендил), „Рилски спортист” (Самоков), „Вихрен” (Сандански), „Пирин” (Гоце Делчев), „Миньор” (Перник) и бившите участници във втория ешелон на българското първенство „Витоша” (Бистрица) и „Сливнишки герой” (Сливница).

„Приемам програмата като нещо нормално. Естествено най-силният отбор  в групата – ЦСКА – ще ни бъде домакин в 9-ия кръг от есенния дял от първенството. Дотогава нашият отбор ще бъде във форма и ако всички състезатели са здрави, е възможно да изиграем един добър мач и да задоволим исканията на многобройните фенове на червения отбор. Надяваме се на 9 август да стартираме по един много добър начин и да победим „Чепинец” (Велинград) като домакини. В 7-ия и 8-ия кръг имаме две поредни домакинства срещу „Витоша” (Бистрица) и „Вихрен” (Сандански). И двата мача са много сериозни. Отборът на „Витоша” се ръководи от Костадин Ангелов-Лаптопа и знаем, че той където и да е бил треньор, амбициите му са големи. Не по-малък интерес представлява и съседското дерби срещу „Вихрен” (Сандански). Надявам се и в двата поредни мача „Беласица” да бъде оня отбор, който аз желая, и да изпълним сърцата на нашите фенове с оптимизъм, за да може в 9-ия кръг да ни придружат на стадион „Българска армия” срещу ЦСКА.” Така коментира програмата за есенния дял в групата Васил Чергов -старши треньор на ОФК „Беласица”.

 

„Стартираме есенния дял от настоящото първенство на ЮВГ с много тежък противник, какъвто е отборът на „Септември” (София), воден от бившия наставник на „Левски” (София) Николай Митов. В 9-ия и 10-ия кръг по програма ще домакинстваме на „Витоша” (Бистрица) и на ЦСКА. Дотогава се надявам отборът ни да бъде в много добра форма и с помощта на феновете да изиграем два поредни успешни мача. Нямаме притеснения относно изискванията на ЗС на БФС за приемането на феновете на „армейския” тим, защото теренът на градския стадион в Сандански отговаря на всички изисквания и ненапразно има лиценз за провеждане на мачове от „А” група”, заяви Стойко Найденов – старши треньор на „Вихрен”.

Старши треньорът на „Германея” Николай Николов каза следното: „Програмата за есенния дял от настоящото първенство на ЮВГ е и трудна, и лесна. Тя е такава, каквато си я направим ние – треньорите и футболистите. Стартираме срещу един изключително силен противник – „Миньор” (Перник). Надявах се да се падне по-слаб отбор, но за жалост не става така, както искаме. През изминалото първенство много тежко загубихме в Перник. Надявам се този път да не е така, защото запазихме основната част от силния отбор, който бе изграден през пролетния дял от първенството. Очаквам до няколко дни нови попълнения от региона, с което силата на отбора ще нарасне. Ще домакинстваме на ЦСКА чак през пролетта и се надявам дотогава нещата около изграждането на градския стадион в Сапарева баня да станат съгласно изискванията на нормативните документи на БФС и да приемем феновете на червения отбор и да стане един истински футболен празник.”

 

Снимки:

Васил Чергов

 

Spread the love