Участници от 16 държави мерят сили на европейско състезание по авиомоделизъм в Дупница, възложиха съдийството на Георги Йорданов, Георги Шумарски и Алекс Андонов от гимназия „Христо Ботев”

Зам.-кметът на Дупница Красимир Георгиев и председател на комитета по авиомоделни спортове кьм световната федерация  FAI  Антонис  Пападолелус откриха надпреварата на пл. „Свобода”

Танцьорите на хореографката Дилиана Диканска представиха състезателите на атрактивно дефиле

Първенството ще се проведе от  27 до 31 юли в Червенобрежки ливади 

168-08-01 736

Зам.-кметът на Дупница Красимир Георгиев и председател на комитета по авиомоделни спортове към световната федерация по  въздушни  спортове FAI – гъркът Антонис  Пападолелус, откриха тържествено Европейското  пьрвенство по авиомоделизъм клас F3J. Пападолелус  сподели, че авиомоделизмът е един красив спорт, но  уменията, които  изисква  за управление, са много сложни и пълна концентрация на ума и интелекта.

168-08-01 744

Деца с народни носии,  възпитаници на хореографката Дилиана Диканска, представиха официално състезателите от Бьлгария, Русия, Германия, Великобритания, Италия, Полша, Украйна, Хърватия, Румъния, Франция, Чехия, Словения, Турция, Швеция, Англия, Сърбия. Председателят на Българската федерация по авиомоделизъм  Сотир Лазарков благодари на община Дупница и жителите на село Червен брег за добрите условия за провеждане на това първо европейско първенство. То продължава до 31 юли в Червенобрежки ливади. Съдии на пьрвенството са учениците от 10-и клас от гимназия „Христо Ботев” в Дупница Георги Йорданов, Георги Шумарски и Алекс Андонов. През целия ден участниците в първенството се спасяваха от жегата в дупнишкия парк „Рила”, който много им хареса. Гостите са настанени в Дупница  и Сапарева баня.

Снимките:

Сн750 Представяне на състезателите на площад „Свобода”

Сн751 Откриване на Европейското  първенство по авиомоделизьм от зам.-кмета Красимир Георгиев  и Антонис Пападолелус

Сн738 Сотир Лазарков, председател на БФ по авиомоделизъм

Сн  Съдийският състав –  Георги Йорданов, Георги Шумарски, Алекс Андонов

Сн748 Официалното представяне на участниците

 

Spread the love

Коментар за: Участници от 16 държави мерят сили на европейско състезание по авиомоделизъм в Дупница, възложиха съдийството на Георги Йорданов, Георги Шумарски и Алекс Андонов от гимназия „Христо Ботев”

  1. ГЕОРГИ ШУМАРСКИ И ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ НЕ СА ОТ ГИМНАЗИЯ „ХРИСТО БОТЕВ“

    МЕРИ
    2015/юли/27 at 16:34 PM