След две години лутане любимецът на кюстендилските футболни фенове се завърна под Хисарлъка

Filed under: Кюстендил,Спорт |

24-годишният атакуващ халф Кирил Вълов подсилва „Велбъжд“ до Нова година

170-21-02-1_Kiril_Valov_Linz, Austria

Вчера в Града под Хисарлъка се завърна след двегодишно отсъствие любимецът на футболните фенове на „Велбъжд“ Кирил Вълов. Роденият в Плевен Вълов е юноша на „Спартак“ (Плевен). През зимата на 2011 година идва за първи път във „Велбъжд“, като преди това 2 години бе играл с екипа на „Чавдар“ (Етрополе) и „Спартак“ (Варна).

Атакуващият халф игра с екипа на кюстендилския тим до лятото на 2013 година, след което си каза довиждане със съотборниците и ръководството на клуба, тъй като желанието му бе да продължи кариерата си в родния „Спартак” (Плевен), който тогава бе в „Б” професионална футболна група. Кариерата му обаче не се разви по желания от него начин. Последваха 10-дневни проби в елитния тим на „ФК „Явор“ (Иваница), Сърбия, но до така желан контракт не се стигна.

Бързоногият нападател облече екипа на „Партизан“ (Червен бряг), където игра един сезон в първенството на Северозападната „В“ група. В последната година Кирил Вълов бе за кратко в Австрия, после замина за Испания, където живее неговата майка, а преди половин месец се завърна в Плевен, за да акостира отново в Кюстендил и да заиграе на зеления терен с тима на „Велбъжд“.

Късно снощи Вълов игра и в последната контрола от лятната подготовка на кюстендилския тим, в която на стадион „Осогово“ „Велбъжд“ посрещна ФК „София“.

Снимката: Кирил Вълов в „Линц” – Австрия

Spread the love