Взрив на недоволство срещу новата омбудсманка! Лидерът на ГЕРБ-Дупница, Ивайло Константинов: Изборът на Сестра Галева от доминирания от ГЕРБ парламент ме разочарова от политиката! Росен Тимчев се подписа в петиция за уволнението на Мая, Ал. Йорданов: И природата се разгневи

Фейсбук потребителят Николай Слатински: Ето на това Братя Галеви му викат „исторически компромис“!

215-03-81-Konstantinov

Недоволството срещу избора на Мая Манолова за омбудсман расте лавинообразно. Политици, анализатори, обикновени хора изпълниха социалните мрежи с коментари анти-Манолова. Общинският председател на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов загатна, че след последните събития в парламента мястото за хора като него в политиката няма.

172-01-02 табелка1

Ето какво написа на фейсбук страницата си той: „Уважаваната от целия БЪЛГАРСКИ НАРОД госпожа Мая Манолова (или Сестра Галева, или майката на Костинбродската афера, или майката на необезпечените кредити, или червеното острие) беше избрана за омбудсман на Републиката от дясно доминирания от ГЕРБ парламент, а аз председателствам общинската структура на управляващата партия, ееееее, започнах да си мисля за политиката и аз…, съжалявам!”

172-01-02 MAIA-I-BRATIA-GALEVI
Константинов закачи и снимка с табела от времето на комунизма, която може да се тълкува по няколко начина, но красноречиво говори за отношението му към времето на тоталитаризма. Общоизвестен е фактът, че много от неговите роднини са били избити в мракобесните години на управлението на БКП. Константинов не е единственият член на ГЕРБ, разочарован от националната политика на партията, която дава предимство на БСП и клонингите й на всички институционални нива. Герберът Росен Тимчев от Сапарева баня заяви във фейсбук: „Сложих 890-и подпис в петицията „Да уволним ОмбудСрамаНямат с 200 000 подписа” и призовавам всички приятели да се подпишат!”

172-01-02 Александър Йорданов 172-01-02 Атанас Попов 86_n 172-01-02 Росен Тимчев

Искам да кажа, че изпитвам голям срам от всички народни представители, които избраха Манолова за омбудсман!

Ако сред тях има такива от ГЕРБ, нека знаят, че ме е срам да бъда в една партия с такива малоумници като тях, но ще остана заради свестните хора в ГЕРБ, които не са малко!”, изказа мнение Тимчев.

172-01-02 6234179396462_n 172-01-02 429804043562532_n 172-01-02 369157708_n

Десният политик, който е в ръководството на пернишкия вуз – Александър Йорданов обясни гнева на природата с избора на Мая Манолова за омбудсман. „Избраха Манолова и започнаха катастрофите. Земетресение в Пловдив, гръмотевична буря в София… Какво ли още ни чака? Тя, природата, се гневи на този избор, та хората ли няма да са гневни! А какво ли го чака Кюстендил?” Дългогодишният преподавател в ЮЗУ проф. Атанас Попов също се присъдени към всеобщото недоволство. „Комунистите, които свалиха Тодор Живков, се прекръстиха като социалисти, за да заблудят българския народ и го управляваха няколко мандата. Онези от тях пък, които му останаха верни и бяха неразделни с него до последния му миг, си създадоха нов мутант на партията майка, с който заблудиха даже Европейския съюз, че е партия на „граждани за европейско развитие“. Що за европейско е развитието на България през последните години, когато:
Първо, партията, която управлява, гъмжи от бивши комунисти, деца и внуци на активни борци и партизани.
Второ, никога тази партия не е поставяла въпроса за лустрация на онези, които бяха номенклатурни кадри на БКП, служители и агенти на Държавна сигурност. Тя продължава да върти около себе си агенти, които я възхваляват. Не само другите от червената коалиция, а и тази партия спомогна със свои гласове да се бламира българският народ, като отхвърли желанието му за референдум. Е, приятели, кой от вас ще отрече тези истини, които са част от многото други, потвърждаващи по безспорен начин двуличието на управляващата партия. Знам, страхувате се да потвърдите истината, но тя трябва да се знае. Неслучайно се отхвърли задължителното гласуване, което щеше да ги изчисти. Сега си подготвят пак мъртви души, които да „гласуват“ за тях. Но това не бива да се допуска ! Нужно е цялостно прочистване на политическото пространство от всички партии, които са в парламента. Борбата е „безмилостно жестока“, но трябва да се започне най-после !

Реакциите на хората също взривиха социалната мрежа след избора на Мая Манолова за омбудсман. Ето част от коментарите:

Константин Павлов: Ако безкрайно се обосноваваше и дъвчеше в медиите историческият компромис с Местан, то как да разбираме, че един от участниците в аферата „Костинброд“ и един от тези, които разпространяваха клеветата за платените протестиращи, стана изведнъж омбудсман, очевидно и с гласове от мнозинството, и то без една дума да бъде обяснена на гражданството? Айде, другари, кажете нещо за #неисторическия компромис – в какво се състои?

Кристиян Таков: Българският народ получи омбудсмана, когото е заслужил.
Николай Слатински: Ето на това Братя Галеви му викат „исторически компромис“!

Огнян Минчев: Едно от главните действащи лица на преврата от Костинброд бе наградено с най-високата позиция, от която трябва да се защитават правата на гражданите. Политическият процес се превръща във все по-голям цирк, а демокрацията – в мърлява фасада.
Иван Бедров: Деклариращите пред камерите, че са гласували против, са повече от гласовете против. 42°C
Емил Джасим: Да избереш „по съвест“ Маяма Нолова за „застъпник за правата на хората и пазител на обществения интерес“ е като да изберете Цветан Василев за шеф на банковия надзор. Или Христо Бисеров да води комисията за борба с прането на пари. Ако това им е съвестта, представете си каква им е наглостта.

Самуил Петканов: Мая тайно стана и шеф на печатницата на БНБ.
Димитър Стоянов: Със здраве да си я ползвате!

Снимките:

1 Ивайло Константинов

2 Снимка на табела от времето на комунизма

3 Мая Манолова с Братя Галеви

4 Ал. Йорданов

5 А. Попов

6 Р. Тимчев

7, 8 и 9 Протестите срещу избора на Мая Манолова за омбудсман набират скорост

Spread the love

Коментар за: Взрив на недоволство срещу новата омбудсманка! Лидерът на ГЕРБ-Дупница, Ивайло Константинов: Изборът на Сестра Галева от доминирания от ГЕРБ парламент ме разочарова от политиката! Росен Тимчев се подписа в петиция за уволнението на Мая, Ал. Йорданов: И природата се разгневи

  1. Napalno sam saglasen za mnenieto po sestra GALEVA

    Sacho
    2015/август/01 at 23:09 PM