Кюстендилци вдигнаха червен картон на новия омбудсман: Кирил Пенев: Затапих Мая Манолова с въпроса: Ти какво направи за Кюстендил, та чак и бодигардът й се наежи, знае само да лае – захапа кокала и ни забрави

Filed under: Дупница,Кюстендил,Перник |

Само кметът Петър Паунов направи нещо за нас – имаме водопровод, казва пенсионерът

Бат Сали е пълна пародия, ще дойде време, в което ромите ще започнат да се самоизяждат

Digimax A50 / KENOX Q2

„Избраха Мая Манолова за омбудсманка, за да се отвърват от нея в Народното събрание, за да не лае. Устата й е много голяма на приказки, но за Кюстендил не е направила абсолютно нищо. Трябва първо да се засрами, преди да казва, че е от нашия град.

164-01-05 Паунов

Колегата й от Самоков Бат Сали е същата стока – не си е мръднал пръста за кюстендилци.” Това са гневните коментари, които заливат Кюстендил след избора на депутатката Мая Манолова за обществен защитник. Възрастните хора са възмутени от политиците и наглостта им, казват, че им е дошло до гуша да се сещат за тях само по време на избори, а в останалото време никой не ги пита как връзват месеца със 100-200 лв. пенсия.

174-01-05 mq

„Мая Манолова, вместо да се кипри и да се пъчи с новия пост, да вземе да работи повече за увеличение на пенсиите. Аз взимам само 220 лева. Пенсията ми е малка, не ми стигат парите, разплащам си сметките и почти нищо не остава. Поне 500 лв. да получавах за това, че съм бъхтила цял живот, ще е добре. Това да направи, а не да се прави на примадона”, коментира Стоянка Христова, която 34 години била готвачка.

174-01-05 сали

„Нашите депутати не знаят къде е Кюстендил, когато са у парламента, забравят за града си. Гледат само своя интерес. Мая Манолова само лае. Веднъж й направих запитване: „Госпожо Манолова, ти два мандата си в тоя парламент, какво си направила за този град“.

Digimax A50 / KENOX Q2 Digimax A50 / KENOX Q2 Digimax A50 / KENOX Q2

Тя ме огледа от всички страни, от горе до долу, замълча и нищо не каза, а иначе говори. На пазара пак я срещнах, агитира бабичките да гласуват за нея, викам стой бе – за да гласуват те за теб, направила ли си нещо за тези хора. Тя пак ме огледа, а даже бодигардът й ми се наежи – защо й задавам този въпрос. Вземат ли кокала, никой не мисли. Само кметът Петър Паунов направи нещо за нас – имаме водопровод и вече няма режим на водата. От толкова много кметове само той прави, другите не мислят за народа. Това, че направиха Мая Манолова омбудсман, според мен е начин да я махнат от Народното събрание, за да не лае в парламента. Това е номерът. Депутатите си гледат своя интерес, мислят единствено за себе си. За теб, за мен никой не се интересува, друг няма да ти помогне, трябва да си помогнеш сам, това е казал Господ. А Бат Сали е пълна пародия, това никъде го нема по света, от друг град да го изберат при нас. То ромите сега са модерни, ще станат повече от нас, ние ще станем малцинството. Те ще станат канибали, като не искат да рабоят, сами ще се самоизяждат“, споделя Кирил Пенев. „Да направи нещо хубаво Манолова и аз на черното няма бяло да кажа, иначе ние само си говорим“, добавя Кирил Пенев.

„Възмутен съм как Мая Манолова казва „Моят град Кюстендил“, ми на какво основание го казва? Аз не съм гласувал за нея, защо ще казва „моят град”, ми какво е направила, нищо. Откъде накъде ще го казва, ако е направила, да го казва. Затова й казват оса. Вижте какъв имот си е направила в село Жиленци в посока Грамаждано, в близост до спирката. Има голяма вила“, присъединява се Стоимен Николов.

„Нищо не са направили кюстендилските депутати. Пенсията ми стига само за лекарствата. При 40 години стаж в селското стопанство взимам 175 лева, а лекарствата ми са 135, на кого да се оплача – на Бате Бойко или на онзи в банката с 90 000 лева заплата. Аз такива пари не съм видял и на снимка. Кюстендил се славеше с добро производство в млеконадоя. Сега животните се гледат от цигани. Гърците си живеят живота, а ги жалиме, ние сме ги хранили толкова време. Да вземат да променят тази пенсионна система, а не някакви поправки. Преди гласувах за Кирил Калфин, разчитах, че ще направи нещо“, споделя Георги Анастасов.

Снимките:

1 Кирил Пенев

2 Петър Паунов

3 Мая Манолова

4 Александър Методиев

5 Стоимен Николов

6 Георги Анастасов

7 Стоянка Христова

 

 

 

 

Spread the love