Ремонт в център за рехабилитация в Кюстендил подлуди Николина Митева: Плащам си по 31 лв. на ден, а постоянно се чука над главата ми, в стола няма персонал, сама се обслужвам

Filed under: Актуално от днес,Кюстендил |

Digimax A50 / KENOX Q2

Николина Митева пропищя от ремонтни дейности и лоши условия Миньорския дом в Кюстендил. Тя е на рехабилитация в специализираната болница, обясни, че плаща по 31 лв. на ден за престоя си, отделно дава пари за процедури, но в крайна сметка главата й е бръмнала от постояннния шум от ремонтите.

„Прави се ремонт, чука се непрекъснато, а те не ме предупредиха. Исках да си доплатя за първа категория, а те ме настаняват в стая с жена по клинична пътека. И затова излязох на въздух. Когато си платиш на свободен прием, трябва да ти дадат хубави условия, а те са ми сложили една жена по клинична пътека – с патерици, тропа-хлопа. Исках стая с две легла, но да е жена, която да се обслужва. Поне човек нормален, а тя, жената, по три пъти става, не мога да спя нощем. Няма кой да я обслужва, в басейна ходи сама“, споделя Николина Митева. Тя дошла да си лекува тазобедрените стави. Кюстендил й бил препоръчан от нейна приятелка. „Идвала съм преди 30 години в Дома на трудещите се. Сега в Миньорския дом правят ремонт навсякъде, лудница е. Избрах Кюстендил заради водата, лекувала ставите. Препоръча ми го комшийка. Каза ми, че водата е много хубава, лековита. Записах се за 10 дни и сега се чудя кога ще минат. Не ме предупредиха, че правят ремонт, че има такива условия“, вдига ръце жената.

Тя си прави и процедури – вана, магнит, роше гимнастика, доплатила си и за вакуум. Регламентът бил не повече от три процедура. Почиващата си плаща по 31 лева на ден с храната, допълнително са парите за процедурите. „Те са по 3 лева за вакуум, има такива и по девет лева“, казва Николина Митева. „Ако знаех, че има ремонт, нямаше да се навия. Ако влезете и ви кажат да отидете в някоя стая, няма да я намерите. Всичко е разтурено в момента. За банята се дават часове, няма персонал и в стола понякога сами се обслужваме“, казва още почиващата.

Снимката: Николина Митева

Spread the love