Кметът на Покровник Методи Цонев лекувал дискова херния в санаториум, колегата му от Изгрев Йордан Китанов: За 1000 лв. цялото семейство почивахме на Черноморието

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Апостол Апостолов ще събира загар на плажа в Симитли, Иван Стойчев – кметът на село Бело поле, урежда събора за Голяма Богородица 

176-03-01-apostolov1

Голяма част от кметовете в Пиринско няма да почиват през лятото. Градоначалниците са се нагърбили с решаването на куп задачи и захвърлят настрана полагаемите си отпуски. „Не са толкова работохолици, колкото треперят да не изпуснат високите постове”, коментират благоевградчани, които не се впечатлиха от лятното нонстоп бачкане на управниците.

176-03-01-iordan-kitanov4

Кметът на Симитли Апостол Апостолов няма да излиза във ваканция това лято. ”Прекалено много работа има в общината, за да излизам в отпуск, работим по общински обекти, чиито срокове за изпълнение са 15 септември и трябва да се довършват обектите”, коментира Апостолов. През почивните си дни той ще отдъхва на плажа в Симитли и ще ходи по забележителните места в общината, както и ще проследи експедиция  „Симитлия – от древността до наши дни”. Участниците , придружени от общинските служители от отдел „Екология“ и от граждани, посетиха вчера старото селище.

176-03-01-metodi-conev3

Кметът на село Бело поле Иван Стойчев също е загърбил лятната почивка. Той се е заел с организацията около събора за Голяма Богородица в селото, който ще се проведе на 15 август.

”Ние сме си нонстоп на работа, работим и ден, и нощ. Дейностите около организацията на събора са си доста, освен това изографисваме църквата и подменяме водопровода на три отсечки”, коментира Иван Стойчев. Той възнамерява да почива едва след изборите наесен.

176-03-01-ivan stoihev2

Кметът на село Покровник Методи Цонев също не предвижда почивка през лятото, заел се е с профилиране и благоустрояване на улиците в селото. За сметка на това пък почивал 10 дни през месец май. Тогава бил на санаториум във Велинград с направление от НОИ. „Имам операция от дискова херния и седем години поред посещавам Специализираната болница за рехабилитация и възстановяване във Велинград”, обясни Цонев.

Кметът на благоевградското село Изгрев Йордан Китанов вече отдъхвал на Българското Черноморие със семейството си, но отказа да уточни мястото. „Предпочетохме Българското Черноморие, избрахме си тихо и спокойно място. Почивката си платихме по-рано и излезе по-евтино, платихме я още на Коледа”, обясни Китанов. За 5 дни семейството похарчило около 1000 лв. „Починах си добре, сега с нови сили започвам работа и трудно се аклиматизирам, започнах с обработка на документи, поща и писма”, сподели Китанов.

Снимките:

1 Апостол Апостолов

2   Йордан Китанов

3  Методи Цонев

4  Иван Стойчев

 

Spread the love