„Благоевград Казарма” ДЗЗД на Михаил Мавревски започва ремонт за 965 101,52 лв. на отвоюваните от кмета Камбитов 61 273 кв. м от бившите казарми

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

На терена ще бъде изграден и нов църковен храм, за строителството му вече имало частен инвеститор

177-08-01-kmett11

Проектът за обновяване на бившите казарми в Благоевград вече е в ход след дългогодишни битки на кмета д-р Атанас Камбитов. Градоначалници от няколко мандата се опитваха да преборят Министерството на отбраната и да го убедят да предостави част от терените за нуждите на града, но без резултат.

Сега това се случи и до дни стартират строително-монтажните дейности в района. След като бяха отворени ценовите оферти на кандидатите „Благоевград Казарма” ДЗЗД и Монолитстрой – Чорбаджийски- Байкушев” ООД, комисия разгледа всички документи и определи за изпълнител на обществената поръчка „Благоевград Казарма” ДЗЗД на Михаил Мавревски. Фирмата ще трябва да извърши строително-монтажните дейности за 90 календарни дни, а 10 ще й бъдат необходими за изпълнение на проектирането. Сумата по изпълнението на проекта възлиза на 965 101,52 лв. с ДДС.

Със започването на ремонта на казармите в сила влиза подписаното в края на миналата година споразумение между д-р Камбитов и генерал-майор Андрей Боцев, командир на Сухопътните войски.

Припомняме, че след неговото подписване, общинатa получи безвъзмездно 61 273 кв. м от терените на бившите казарми. По силата на сключеното споразумение община Благоевград е поела задължение да извърши дейности по проектиране и строителство на няколко обекта. Те включват нов КПП, автоматизирани бариери, стоманобетонна ограда, вътрешна улица с обръщало, алейно осветление. Сред предвидените дейности са ремонт на водоснабдяване, електрозахранване и осветление, изграждане на портал. В поръчката се включват ремонтни строително-монтажни работи и по няколко сгради – вещеви склад, техническа работилница, автомивка, помпена станция, склад АБТИ.

С приключване на този етап от дейности като задължение на общината по договор предстои да бъдат изградени – експоцентър, музей на македоно-одринското опълчение, парк за отдих и спорт. На терена на казармите ще бъде изграден и нов църковен храм, за строителството на който вече има частен инвеститор. Това бе едно от обещанията, които кметът Атанас Камбитов даде на гражданите и последователно го изпълнява.

С този проект Благоевград ще се превърне в още по-привлекателно и добро място за живеене.

Снимката:  Атанас Камбитов

Spread the love