Корумпирани служители изядоха главата на шефа на ДАИ-Кюстендил, Милен Йорданов, назначиха дупничанина Васил Георгиев на поста

Filed under: Дупница,Кюстендил |

183-01-03-milen iordanov

Дупничанинът Васил Георгиев е новият шеф на Регионална дирекция „Автомобилна администрация“-Кюстендил, след като приятелят на ексдепутата от ГЕРБ Валентин Микев, Милен Йорданов изхвърча от поста. Няма да има уволнения на служители в кюстендилския клон на ДАИ след назначаването на новия директор.

Главата на Милен Йорданов падна заради корупционните схеми, с които уличиха служители на инспекцията. Проверяващите от ДАИ-Кюстендил, Борислав Анастасов, Драгомир Иванов и Румен Атанасов вече са аут от системата заради схема за купуване на шофьорски книжки със заповед на изпълнителния директор Цветелин Цветанов. Тримата проверяващи са с над 10 години стаж в Държавната автомобилна администрация в Кюстендил. До уволнението на проверяващите се стига след открити 35 листовки, които били предварително попълнени. Това ставало по два начина. При единия с безцветен химикал са зачертавани със знака Х празните квадратчета. Другият – с отбелязването на верния отговор в долния ъгъл на празното квадратче.

Само преди три години Ирина Миладинова, служителка на ДАИ-Кюстендил, бе задържана за 72 часа с подкуп. Държавната служителка рекетирала в продължение на месеци автошкола, за да взимат книжки курсистите безпроблемно. 47-годишната инспекторка бе спипана при акция е на ГД БОП с поредните 500 лева – отчет за 10 кандидат-шофьори. По-късно тя бе възстановена на работа с решение на Върховния административен съд.

Снимката: Милен Йорданов

Spread the love