Родители от Благоевград биха тревога: Децата от ЦДГ №3 спят на походни легла в 5-о СОУ условията са примитивни, в забавачката уж правят ремонт

Filed under: Благоевград |

Директорката Маруся Иванова: Филиалът е чудесен, ще подменяме плочки и врати

184-01-09 -marusiaa1

Децата от детска градина №3 „Детелини” в Благоевград спят на походни легла в местно училище, изпаднаха в ужас родители. Млада майка, която пожела анонимност, сигнализира във в. „Вяра”, че градината е затворена, а децата са изпратени във филиала в 5-о СОУ, където спят при спартански условия. Според сигнала с мотив, че ще се прави ремонт в „Детелини“, децата били събрани в сборна група  в 5-о СОУ ”Георги Измирлиев”. Там обаче леглата не стигат, а родителите са поставени пред неудобството да търсят бавачки за децата си, ако не са съгласни да ги пускат във временната забавачка. В писмото си майката твърди, че никой не знае дали въобще се прави ремонт. Ето какво пише в писмото си  младата майка: „Пиша Ви относно управлението на Детска градина №3 „Детелини“ и отношението на директорката Маруся Иванова към дечицата. Детето ми е в първа група на детската градина. Въпреки че сградата на градината е голяма и има възможност сборната група да бъде там, при познати и нормални условия за децата, по разпореждане на Иванова групата се намира в импровизиран филиал на 5-о СОУ. Основанието за това е, че уж градината е в ремонт, който не позволява децата да бъдат там.

184-01-09-marusiaa2

Такива ремонтни дейности обаче не се случват (или поне не се забелязват да се случват) и родителите неофициално биват подканени да не изпращат децата си, тъй като условията в 5-о СОУ не са особено добри за повече деца. Питам аз: кой родител може да излезе в отпуск 45 дни, за да гледа детето си, тъй като сборната група се сформира на 3 август до 14 септември най-вероятно? В момента групата посещават около 20 деца, но не защото другите родители не искат да пуснат децата си на градина, а защото условията в училището не са добри. Ако децата станат повече, трябва да спят на походни легла. Обръщам се към вас с молба да публикувате писмото ми, нека компетентните институции направят проверка и ни избавят с решение от ситуацията, в която сме поставени”.

Потърсена за коментар, директорката на ЦДГ №3 „Детелини“ в Благоевград Маруся Иванова обясни, че е на път и се прибира от море. След като направи справка по телефона, обясни: ”Твърденията на младата майка не са верни. И в други детски градини децата спят на походни легла – там, където леглата не достигат. Ще се започне ремонт на двора на детската градина, ще се поставят плочки, както и ще се подменят вратите на детското заведение. Условията във филиала в 5-о СОУ са чудесни, той си е към детската градина. Броят на децата е малък. В началото на седмицата бяха 24, а в петък присъстваха 17 деца. Всичко е в рамките на нормалното, няма нищо лошо и тревожно”, коментира директорката Маруся Иванова.

Снимките:

1 Маруся Иванова

2 През лятото броят на децата е малък.

Spread the love