Кандидат-кметът Марин Рачев хвърлил 20 бона за двудневна почивка в Боровец на 500 пенсионери от Септември, зарибявал ги да гласуват за него с концерт на Мими Иванова

Filed under: Самоков |

Хората от третата възраст, отседнали в хотел „Самоков”, след забавленията масово се оплакваха от висока захар и ниско кръвно

 Бизнесменът бил подкрепян от ДПС, занимавал се с търговия с горива и инертни материали

186-02-01 марин рачев

Кандидатът за кмет на град Септември Марин Рачев хвърли около 20 000 лв., за да привлече пенсионерите на общината да гласуват за него, видя BIG5.BG. Мераклията за местен управник качи стотици пенсионери от общината на зимния курорт Боровец за два дни. Рачев поел транспорта – 10 автобуса, нощувката и храната за два дни, за да обяви официално кандидатурата си и да обещае цветя и рози на пенсионерите. Разследване на „Вяра” показа, че пенсионерите са отседнали в хотел „Самоков” и те били около 500 души.

186-02-01 мври

Възрастните хора са пристигнали около обяд в един от старите хотели на курорта – „Самоков”. Вечерта Рачев забавлявал възрастните с певицата Мими Иванова и други естрадни звезди. „Този хотел не е виждал толкова народ от Живково време“, коментираха от персонала. Ресторантът на първия етаж преливаше на закуска.

186-02-01 1

Сред пенсионерите е имало привърженици на БСП, Реформаторите и ПФ. „Аз съм от БСП от 20-годишна и не съм фурнаджийска лопата. Дойдох да чуя какво ще обещае. ДПС е зад него, защото в общината имаме село, което изцяло ромско“, призна 70-годишна пенсионерка. „Този човек – Рачев, е златен, но не зависи от него да ни вдигне пенсиите“, допълни привърженичка на бизнесмена. След обещания, концерт и вълнения на сутринта пенсионерите се оплакваха кой от висока захар, кой от ниско кръвно. Обядът и вечерята обаче бяха сервиране на порции. Много от пенсионерите бяха трудноподвижни и с бастуни. Така поне нямаше опасност да останат гладни на обяд и вечеря.

Те коментираха, че Рачев твърдял, че ще получи подкрепата на ГЕРБ, но те са сигурни, че той е човек на ДПС. Негови конкуренти ще са настоящият управник Петър Бошев, Сергей Стойнов, избран от местната структура на БСП, който е бивш шеф на ВиК-Пазарджик. Според местните за кмет на гр. Септември ще се кандидатира и борецът Димитър Джамов, който в момента е на родното си Семчиново. Двойната стая със закуска в хотел „Самоков” е 88 лв. със закуска – промоционален двудневен пакет. Така Рачев по 30 лв. да е платил на човек, без храната, е най-малко 18 000 лв., пресметнаха съгражданите му.

Името на Марин Рачев бе замесено в общинския скандал за почистването на коритото, на река Чепинска, в района на Септември. Вместо чистене той търгувал с пясък и чакъл. Основният му бизнес е търговия с горива и инертни материали, разказаха хората от Септември пред BIG5.BG.

 

 

Снимките

1 Кандидат-кметът Мартин Рачев в центъра на купона

2 и 3 Рачев заведе над 500 пенсионери на почивка зарибявка в курорта Боровец

Spread the love