Читателите ни пишат: Бившият управител на „Напоителни системи” инж. Санде Костадинов: Ако са събрани 7000 лв. от напояване за сметка на 20 000 лв. разходи, това е срам за пернишкия синдикалист Павел Черийски

Не той, а аз увеличих заплатите на всички от бившия клон Перник, най-много го заболя, че закрих измислените длъжности

186-09-01 санде

Бившият управител на „Напоителни системи” клон „Струма-Места” инж. Санде Костадинов изпрати писмо до в. „Вяра”, в което коментира твърденията на пернишкия синдикалист от „Напоителни системи” Павел Черийски. В писмото си Костадинов пък твърди, че той е увеличил заплатите на работниците, когато е станал управител, а не синдикалистът. Ето какво пише Санде Костадинов.

 

„Ще напомня някои неща на пернишкия синдикалист от „Напоителни системи” Павел Черийски, защото това момче понякога си въобразява, че и слънцето изгрява заради него.

Той се е изкарал едва ли не най-важния в „Напоителни системи” и всичко зависи от него.

186-09-01 Павел-Черийски

Само ще му напомня, че когато станах управител на клон „Струма–Места”, не той, а аз увеличих заплатите на всички до един от бившия клон Перник, включително и на него, а това, че не му е харесало с колко, си е негов проблем.

Правилата на всички поравно отживяха отдавна.

Второ, никога не съм имал никакви конфликти с него, както той твърди, защото след първата ни среща, която се състоя в София, разбрах, че не трябва да му се разрешава да се бърка там, където не му е мястото. Веднага го преназначих на друга длъжност, за да си заработва поне част от заплатата, защото за мен главен специалист „Странични дейности” е държавна хранилка, измислена за някакви хора. При мен тези длъжности бяха закрити и това го заболя най-много, но и това не е мой проблем.

На трето място и последно – ще му напомня, че аз бях управител на клон „Струма-Места” от второто полугодие на 2011 година до 28.03.2012 година.

Всички работещи в „Напоителни системи” с изключение на Павел Черийски знаят, че напоителният сезон започва едва през м. май. И ако наистина са събрани само 7000 лв. от напояване, а са направени 20 000 лева разходи, както самият той твърди, този срам и резил си е само негов и друг път да не пита кой му е цапал гащите, защото всички знаят, че това е негово задължение и на никой никога не съм забранявал да работи както трябва. Но какво да се прави, и тук паметта му е изневерила много сериозно”.

 

Снимките

1 Санде Костадинов

2 Павел Черийски

 

 

Spread the love