Кметът Владимир Георгиев посрещнал 200 гости на коктейл в общинския ресторант „Арена“ след откриването на музея на спорта, самоковци: Колко хиляди лева общински пари се потрошиха по ядене и пиене, да ги бяхте дали на спортните клубове

Filed under: Долна баня,Самоков |

Отчет за парите ще дам след края на 7-дневните тържества по повод празника на града, голяма част от тях са от дарители

 190-01-01 Владимир Георгиев

Хиляди левове за банкети и подаръци по повод празника на Самоков хвърлил кметът Владимир Георгиев в продължение на една седмица, звъняха самоковци на редакционните телефони. Хората попитаха дали тези хиляди левове са от общински бюджет, обезпокоени, че в община с такава висока безработица се правят талкова много харчове за празници. Читатели разказаха, че Георгиев е посрещнал около 200 души на коктейл в общинския ресторант „Арена“ след откриването на музейната експозиция на спорта, а масите преливали от специалитети.

190-01-01 23235_n

В музейната експозиция на спорта в зала „Арена“ в Самоков са изложени стотици експонати – купи, медали, фотоси, уреди, предмети, факсимилета, които показват върховите постижения на родните ни спортисти, което завърши с пищен коктейл. „Хубавият повод бе използван от Георгиев да си направи предизборен пиар”, коментират самоковци.

190-01-01 49551_n

Около 200 души са вдигали наздравици и са се радвали на пищните трапези, отрупани от различни вкусотии, специалитети и маркови питиета. Най-видните общински служители, които се събраха пременени на коктейла, са били кметът на Самоков Владимир Георгиев, зам.-кметът Сия Шехтанова, зам.-кметът Васил Сайменов, председателят на Общинския съвет Силвия Стойчева, самоковският депутат от БСП Радослав Стойчев, секретарят на общината Ангелина Вангелова, началник-отдел ГРАО Полина Спасова, главен експерт „Протокол и връзки с обществеността“ Веска Тодорова, младши експерт АПИО Валентина Манчева, началник-отдел „Регулация и кадастър“ Юри Бодуров, директор дирекция „Хуманитарни дейности, екология, търговия, туризъм, общинска собственост“ Бранимира Бодурова, главен експерт “Образование, младежки дейности и спорт “Жулияна Костова и много др. Бяха поканени и кметове от различни общини, включително и управниците на 24-те села на община Самоков. Самоковци питат какви са заслугите на селските кметове, на официалните гости от различните области и с какво са допринесли за развитието на спорта, та да отпразнуват с богат коктейл музейната експозиция на спорта. Купонът бил гарниран с много шеги, закачки и смях, гостите – облечени  в скъпи костюми, а трапезата – богата.

190-01-01 0510667_n

„В Самоков се провеждат 7-дневни тържества за празника на града, които още не са приключили. Пищни банкети не са правени, само коктейл по повод празника на Самоков. Хиляди левове? Справка за разходваните средства за целия 7-дневен празник ще ви дам, след като приключат всички чествания. Тогава ще се направи отчет на бюджета и ще разполагам с точни цифри. На този етап мога да ви кажа, че голяма част от средствата за празника са дадени от дарители”, заяви Владимир Георгиев.

Самоковци обаче са на мнение, че голяма част от тези пари е трябвало да бъдат заделени за спортистите и за спортните клубове. „Защо тези средства не бяха дарени за екипировки на децата от града и селата? На коктейла присъстваха хора, които никога не са се занимавали със спорт и никога не са се интересували от спорт, а пийнаха и хапнаха. На коктейла трябваше да бъдат поканени децата от спортното училище, спортните клубове, защото те са бъдещето и бъдещите спортисти на града“, категорични бяха спортисти и треньори на Самоков, като пожелаха имената им да бъдат запазени в тайна. Според много от гражданите на Самоков това е пир по време на чума, изхождайки от огромната безработица в община Самоков. Самоковци си задават въпроса дали с показната седмична програма за празника на града преди изборите, няколкото ремонтирани градинки кметът ще успее спечели още един мандат? От общинския ресторант не искат да съобщят стойността на коктейла, но са доволни от цифрата.

На откриването на музейната експозиция присъстваха и достойни личности като бивши и настоящи спортисти, треньори, ръководители и деятели. Сред тях бяха и почетният гражданин на Самоков Петър Попангелов, Петър Банчев – спортен деятел, Георги Митев – председател на ски бягане, Димчо Петров – председател на клуб по ски биатлон, Цветанка Сотирова – бивша треньорка по ски бягане, световният шампион Спас Златев, също така и спортисти, които днес се състезават по пистите и в залите, които бяха облечени в клубни остарели и избелели екипи. „Но на никого това не направи впечатление. Те оформиха шпалир, през който преминаваха ветераните и гостите на събитието. Повечето от споменатите имена не са присъствали на коктейла, а заслужават повече от това”, заявиха самоковци още на редакционните ни телефони.

Известната лекоатлетка Ивана Аджова и каратистката Мария Чепилова бяха водещи на вечерта. Те направиха кратък исторически преглед. „В далечната 1898 г. двайсетина момчета и млади мъже основават първото юнашко дружество при Непълна гимназия – Самоков. Четири години по-късно – в 1902 г., осемнадесет любители на природата учредяват туристическо дружество “Рилски турист” – едно от първите в страната. “Блестящите момичета прочетоха и поздравителен адрес от министър Красен Кралев.

Кметът Владимир Георгиев сподели с многобройните присъстващи, че „В над 100-годишната история на организирания спорт в града има прекрасни примери за дух, постоянство и победа!“

Снимките:

1 Владимир Георгиев

2 и 3 Георгиев е посрещнал около 200 души на коктейл в общинския ресторант „Арена“ след откриването на музейната експозиция на спорта, а масите преливали от специалитети.

4  На откриването на музейната експозиция присъстваха и достойни личности като бивши и настоящи спортисти, треньори, ръководители и деятели.

 

Spread the love