80 лесовъди, ветерани от Пиринско, пяха с пълно гърло „Хубава си, моя горо!” на задушевна среща в ДГС-Гърмен

Инж. Милко Пъдевски: Днешните калпазани няма да смогнат да изсекат горите, които създадохме

190-05-01-lesovadi1

80 лесовъди ветерани начело с бившите директори на държавните горски стопанства в Благоевградска област се събраха на 18-ата си традиционна среща, организирана от Регионалното дружество в Благоевград. Домакин тази година беше „ДГС Гърмен” – териториално поделение на Югозападното държавно предприятие. Лесовъдите ветерани обмениха опит за състоянието на горите в момента, за опазването, стопанисването и обогатяването им. Не пропуснаха и да изкажат несъгласието си с тревожната тенденция, изразявана в публичното пространство, за поголовно изсичане на горите ни. В тази връзка оптимистично им подействаха думите на председателя на Дружеството на лесовъдите ветерани от областта инж. Милко Пъдевски: „Колеги, можем да сме горди, че толкова гори сме създали, че днешните калпазани да се скъсат, не могат да ги изсекат!”

190-05-01-lesovadi2

Трогателен беше финалът на срещата на ветераните, когато на своя химн „Хубава си, моя горо!” те пяха прави и с насълзени очи.

На събитието присъства ръководният екип на Югозападното държавно предприятие –  директорът инж. Дамян Дамянов и председателят на Управителния съвет инж. Ваня Каменова, директорът на РДГ-Благоевград инж. Иван Гергов, председателят на Съюза на лесовъдите в България проф. д-р Иван Палигоров, директорът на „ДГС Гърмен” инж. Марко Запрев. Инж. Дамян Дамянов изказа пожелание за още много такива срещи и завърши с думите: „Обещаваме ви да запазим и продобрим състоянието на горите в Югозападния регион!

Снимките:

1 Лесовъдите пяха „Хубава си, моя горо!”

2  Инж. Дамян Дамянов изказа пожелание за още много такива срещи

Spread the love