Ахмед Башев обжалва в София отменения му от ТЕЛК – Благоевград болничен, издаден от болницата в Гоце Делчев с диагноза „нестабилна стенокардия“

Filed under: Благоевград,Гоце Делчев |

191-06-01 № 2 На 6-ти май  тази година  докато Ахмед Башев боледуваше  ви кръшни  хора и с ромите от Кремиковци

Бившият кмет и депутат от ДПС Ахмед Башев от гърменското село Рибново оспорва пред ТЕЛК – София отмяната на третия му поред 1-месечен болничен лист, който не бе признат от ТЕЛК – Благоевград. Като аргументи за оспорване на решението на ТЕЛК, откъдето преди дни отказаха да признаят документа на Башев, с който той оправдава отсъствието си от работа в качеството му на директор на ОУ „Пейо К. Яворов” в гърменското село Огняново, са заболявания, които според специалистите не подлежат на издаване на поредица от болнични от ЛКК за големи периоди. Експертното решение, което Ахмед Башев обжалва, е с №2197/06.07.2015 г. и е на ІІ състав на ТЕЛК в МБАЛ – Благоевград, с председател д-р Олег Кашукеев, а отхвърленият болничен лист е под № Е2015 2177442/25.05.2015 г., издаден от лекарската консултативна комисия към МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД – гр. Гоце Делчев за периода 24.05.2015 г. – 22.06.2015 г. „Това е третият пореден болничен, с който ексдепутатът отсъства от работа вече месеци наред. Съгласно решението на 4-членната ТЕЛК комисия посочената в листа, диагнозата на Башев е „нестабилна стенокардия“. За времето от 24 май до 22 юни т.г. Башев е получил плащане на болнични от НОИ, които са в размер на 80% от осигурителния му доход, но не повече от размера на работната му заплата като директор, която е над 1000 лв. След като въпросният болничен лист е отменен, следва ТЕЛК да уведоми за това свое решение благоевградското поделение на НОИ и сумата за болничния на Ахмед Башев да бъде възстановена. От НОИ обаче са категорични, че при подобни случаи и според закона парите, изплатени за недействителен болничен лист, се възстановяват не от уж болния пациент, а от доктора, издал болничния лист.

191-06-01  №3Башев

По време на проверката за редовността на болничния школският директор на училището в Огняново Ахмед Башев представил пред ТЕЛК – Благоевград епикриза и за новопоявила му се нестабилна стенокардия и артериална хипертония. Епикризата е издадена на 25.03.2015 г. от вътрешното отделение в гоцеделчевската болница, след което бившият кмет и депутат е получил и първия болничен лист за 30 дни. Според протоколното решение на ТЕЛК – Благоевград ексдепутатът занесъл в оглавяваната от д-р Кашукеев комисия още 2 нередовни документа, свързани със здравния му статус. В представения амбулаторен лист в ТЕЛК – Благоевград под №7922/25.052015 г. обаче е констатирано, че липсват анамнеза и № на болничния лист, както и кога е издаден и до коя дата е, а терапията в него е отбелязана в графа „анамнеза“. При диагноза „нестабилна стенокардия”, съчетана с артериална хипертония следват предписания от докторите в Гоце Делчев, че за болния Башев са противопоказни условия на труд, включително и нервнопсихическо пренапрежение. След внимателния преглед на цялостната предоставена от Ахмед Башев документация на ТЕЛК –Благоевград членовете на комисията категорично отказват да признаят редовността на болничния му лист.

Както писа „Вяра”, от началото на 2015 г., когато Ахмед Башев излезе първоначално в платен отпуск, временно изпълняващите длъжността директори на училището в Огняново, на което той е титуляр, започнаха да се сменят през месец по негово настояване. Повечето от заместниците си Башев посочваше лично, а бившият началник на РИО-Благоевград, Огнян Соколов ги назначаваше. Така през директорския кабинет в рамките на 6 месеца минаха Силвия Качакова, Биляна Болгурова, Любка Ковачева, Гълъб Топалов и др. Любка Ковачева е последното назначение за временно изпълняващ директор в ОУ „Пейо К. Яворов” в Огняново, с което настоящият началник на РИО – Благоевград Ивайло Златанов сложи край на Башевите рокади в школото.

Spread the love