„Рилски спортист“ няма спирка на трансферния пазар, уреди център от САЩ

Filed under: Спорт |

Освен добър играч, 208-сантиметровият Кори Петрос е и дипломиран финансист

193-23-01-vasil-Ot ispolina....jpeg

„Рилски спортист“ продължава с ударната селекция в дните преди старта на предсезонната си подготовка. Амбицирано от участието на тима в новия турнир „ФИБА Европа къп“, ръководството на самоковския клуб е постигнало договорка с поредния нов играч – американеца Кори Петрос.

През последните 4 години 208-сантиметровият център е бил част от университета в Оукланд, чийто тим Golden Grizzlie участва в Дивизия 1 на NCAA. Роденият в Макоум Петрос оставя силни впечатления с играта си, като подобрява рекорда за най-много борби в нападение на отбора си – общо 409. През изминалия сезон 22-годишният гигант записва средно по 14,3 точки, 8,2 овладени топки и 2 завършващи подавания в общо 33 мача със своя отбор, привличайки вниманието на куп местни и чужди отбори.

Любопитното е, че освен добър баскетболист, Кори е и дипломиран финансист, след като завършва с отличен финанси и бизнес администрация в Оукланд.

Трансферът в „Рилецо“ ще бъде първият професионален в кариерата на американеца, който е чакан всеки момент в рилския град. Поне от гледна точка на езиковата бариера янкито няма да има никакви проблеми, тъй като родният му език говорят почти всичките състезатели на Росен Барчовски, а асистентът му Людмил Хаджисотиров дълги години специализираше и играеше в Щатите.

Кори Петрос е четвъртото ново попълнение в „Рилски спортист“ след младока Георги Бързаков, сънародника си Франк Търнър и привлечения със свободен трансфер от шампиона „Лукойл Академик“ Веселин Веселинов. Не е изключено в близките дни управата на самоковци да прибегне до още един входящ трансфер, но на този етап няма индикации за подобно нещо. Все пак последната дума ще бъде на старшията Барчовски, който се занимава със селекцията.

 

На снимката: От исполина Петрос (вдясно) се очаква да реши проблемите на „Рилецо“ в подкошието

Spread the love