Томислав Дончев: Ако бензинът е поевтинял заради премиера, това е притеснително, не сме в соца и държавата не определя цените

Filed under: България |

193-19-02-20150825.atwxtptvgf

„Цените на бензина не могат да бъдат променяни от държавата, както по времето на комунизма“. Такова мнение изрази вицепремиерът Томислав Дончев. „Ако трябва да говоря като гражданин, ще кажа, че на пазара за горива има някои доста нередни неща. Ако трябва да говоря като вицепремиер, ще кажа, че Комисията за защита на конкуренцията трябва да се произнесе и тогава ще можем да коментираме. Картел се доказва изключително трудно. Не се намираме в зрелия социализъм и не можем да затворим бензиностанция, защото нещо в цените не ни харесва”, заяви той.
„Цените на бензина се раздвижиха в последните дни. Надявам се това да се дължи на ниските цени на петрола, а не на действията и думите на премиера. Това би означавало, че наистина в системата има нещо притеснително”, допълни вицепремиерът.
„Проверени бяха близо 11 000 бензинови колонки. Няма непроверени обекти. Колегите са проверявали още преди Бойко Борисов да се изкаже и да даде нареждания миналата седмица. Толкова по темата горива. Според мен най-интересното по тази тема предстои”, каза Дончев.
„Ще бъде трудно на местните избори да спазваме коалиционното партньорство от правителството. На местния вот нещата са малко по-трудни. Там трябва да се намери подходящият кандидат, който да убеди избирателите, че е най-добрата кандидатура. ГЕРБ ще се яви самостоятелно на тези избори. Надявам се есента да представим един силен отбор”, коментира вицепремиерът.

Spread the love