Вандали поломиха желязна лампа  в Благоевград, емигрантът Стефан Иванов: Всичко се руши, няма оправия в тая държава и затова хората бягат в чужбина

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

От общината отремонтираха светкавично прекършения стълб, Лидия Иванова: Възмутена съм, застрашава се животът на хората

196-04-01-lampa1

Неизвестни вандали счупиха голяма желязна лампа в центъра на Благоевград. За щастие няма пострадали хора при поредната вандалска проява в града. Един от железните стълбове с лампи бе паднал на централната търговска ул. ”Тодор Александров”.

196-04-01-lidia ivanova2

От общината взеха светкавични мерки и стълбът бе обезопасен с лента, а няколко минути по-късно отремонтиран. „Непрекъснато се руши. Възмутени сме от това, което виждаме. Освен че рушат града, с поведението си застрашават и живота на благоевградчани”, коментираха преминаващите Лидия Иванова и Мая Стефанова. Благоевградчанинът Стефан Пешев пък обясни, че работи в Германия и там подобно нещо не може да се случи. „Вандалски прояви в Германия няма, там хората са културни и възпитани и не вършат поразии. Освен това полицията много стриктно следи за всякакви произшествия и кражби. За две години съм видял само две катастрофи с коли, а тук са ежедневие. Затова хората бягат навън, няма оправия в тая държава”, възмущаваше се Стефан Пешев.

196-04-01-stefan ivanov3

Както „Вяра” писа, преди дни умишлено бяха отрязани кабелите на уличното осветление и районът около площад „Македония” в Благоевград остана без ток. Екипи на фирмата по поддръжка бяха установили, че вандали са скъсали проводниците в няколко електрически табла в района. Обект на вандалски прояви са и глобусите на лампите в Благоевград. Само за последните дни са изпочупени над 30 от тях. „Периодично извършваме подмяна на глобусите, а през нощта вандали отново ги чупят”, коментира преди време инж. Румен Еленков, главен експерт „Инвестиционен контрол „Електро” в общината.

Снимките:

1 Железният стълб беше паднал на централната търговска ул. „Тодор Александров”

2 Лидия Иванова

3 Стефан Иванов

Spread the love