Ненко Темелков: 600 лв. на месец получавах като координатор на проекта „Кракра”, музейни работници се юрнаха на пожар да лепят пластмасата, ожалиха се: Земетресението е виновно за разрухата

Filed under: Перник |

Вихрен Матев: В сравнение с проекта за визуализация за 5 млн. лв. земетресенията са нанесли незначителни щети на крепостта

Перничани: Ненко Темелков и фирмата изпълнител да върнат парите в музея или да ги дарят на Дом „Майка и дете”, ако не им пука за историческата памет

194-01-Nenko-Temelkov

„Заплатата на координатор на проекта „Кракра” е 600 лв. на месец, и то само в срока на реализация на проекта”, това съобщи за вестник „Вяра” Ненко Темелков. По думите му по същото време той е бил заместник-кмет, за което е получавал заплата от общината. Темелков не уточни какъв е периодът, за който той е получавал по 600 лв. на месец, в какво точно се е състоял приносът му и кой е получил 5 млн. лв. за пластмасовата бутафория „Кракра Пернишки”. Той така и не отговори защо не е внесъл предложение пред Общинския съвет за отмяна на проекта.

189-01-vihren matev

„Искаме пълна ревизия по проекта и на музея. Нека се види къде отиват парите на данъкоплатците. Колко са назначенията на щат в музея, каква дейност извършват работниците, защо музеят е превърнат в „сиропиталище” на наши хора, които по цял ден си клатят краката, защо е свърталище все на бивши комунисти и служители от бившата ДС?”, пишат на редакционните имейли Райна Петрова и Стефан Димитров. „Жал ни е за този град, в който нищо хубаво не се случва.

196-01-_thumb.jpeg

За нас всички управници са един дол дренки, всички кандидати за кмет не заслужават да получат гласа ни, нито един до този момент. Как е възможно близо 5 млн. лв. да бъдат дадени за пластмаса? Темелков, защо не спря проекта, защо организирахте конкурс за бутафорен проект? Темелков координира проект за 5 млн. лв., а сега крепостта плаче за ремонт. В момента червеният лидер търси опорни точки. Пускат в действие троловете на БСП, а те започват да бълват заблуди и из целия град тръбят: „Земетресението е виновно.”

188-01-05 Иван Иванов

Глупости, некадърната работа на фирма „Бигла”, спечелила проекта с опорочен конкурс, е причината за състоянието на крепостта. Друга причина е калпавият проект, изготвен от тандема Янакиева – Темелков. Сега чуваме Темелков с музейните работници да тръбят: „Ще правим ремонт”. Всяко строителство и ремонт имат гаранционен срок и тези, които го строиха, за тяхна сметка да възстановят повредите. Нека Темелков бъде толкова добър, колкото пари си е взел по проекта, толкова да дари на Историческия музей. Или пък да дари парите на дом „Майка и дете”. Защо новият ремонт трябва да бъде от данъкоплатеца? Има закони, нека се приложат. С две думи – този, който е координирал, строил и реставрирал, за негова сметка да бъде”, категорични са жителите на Перник, а най-точен беше лидерът на „Активни за Перник” Вихрен Матев: „Ако координаторът Ненко Темелков и останалите „работници” по проекта се опитват да си измият ръцете със земетресението, е малко смешно. Откриването беше през 2014 г., сполай на Бога, няма земетресение оттогава в Перник. В сравнение с проекта му за визуализация за 5 млн. лв. земетресенията преди това са нанесли незначителни щети на крепостта.”

Вчера музейните работници обявиха пред БНР след серията публикации във в. „Вяра”, че започват консервация и реставрация на оригиналните стени на крепостта „Кракра”. „Обрулени камъни има по цялата дължина на крепостната стена, поискано е разрешение от Института за недвижимо културно наследство за възстановяване на градежа в истинския му вид. В момента екипи под ръководството на директора на музея Здравка Петрова извършват аварийно-възстановителни действия на крепостта”, съобщиха музейни работници.

Техническият секретар на ГЕРБ Емо Ненков единствен от ГЕРБ си позволи да каже само едно изречение: „Само да не ги „визуализират” повторно, че предходната ни излезе солено.”

Всеки, стъпил на „Кракра”, категоричен: „Направеното е потресаващо, прилича на треторазрядна графика на компютърна игра.”

„Не ми харесва крепостта”, заяви кметът на Перник Иван Иванов и добави: „Ремонтът на крепостта е нанесъл удар върху облика на пернишката реликва, по моя преценка крепостта трябва да се възстанови в автентичния вид. Крепостта направо е съсипана. Пластмасата и железата не ми допадат и не ми изглеждат по никакъв начин добре. Връщането на автентичния облик на крепостта ще бъде ужасно скъпо и на практика е невъзможно.”

Никой от ГЕРБ, БСП или която и да било друга политическа сила не желае да предприеме каквито и да било стъпки, свързани с възстановяване на средствата по проекта или крепостта. Никой не отговори и на въпросите, които изпратихме на пернишките централи на партиите. Никой не си прави и труда да подаде сигнал и до прокуратурата. Въпреки многобройните статии за направени злоупотреби на крепостта в особено големи размери прокуратурата все още не се е самосезирала. Над 30 са действащите прокурори в Перник и нито един не си помръдва пръста. За това, че 30 души спят, хората в Перник денонощно плюят главния прокурор.

Снимките:

1 Ненко Темелков

2 Вихрен Матев

3 Емил Ненков

4 Иван Иванов

Ненко Темелков си изми ръцете за гаврата „Кракра” с „бях координатор като зам.-кмет”, перничанин го контрира: Оплете се напълно…

Под диригентската палка на Ненко Темелков червената „Бигла II” лепила пластмасата по крепостта „Кракра” за близо 5 млн. лв.

На вниманието на главния прокурор Сотир Цацаров: „Активни за Перник”: Получил ли е Ненко Темелков възнаграждение…

Червеният Ненко Темелков плаши Баба Яга с оставката си, Вихрен Матев:…

Spread the love