С 60 000 лв. от общинската хазна изградиха детска и спортна площадка в Бараково, кметът Иван Минков: Инвестираме 1,6 млн. лв. в ремонти на читалищата и площадите в Кочериново и Пороминово

Filed under: Кочериново |

С проекта за археологически парк коренно променяме облика на района, допълни градоначалникът

196-01-02 1 copy

Нови детска и спортна площадка бяха открити вчера в Бараково. Водосвет за здраве отслужи местният свещеник Светослав Кичуков. Лентата на новите придобивки срязаха кметът на община Кочериново Иван Минков и кметският наместник на селото Жулиета Лазова. Управникът на планинската община плисна и менче с вода, след което на новото игрище бе изигран и първият футболен мач – между местни отбори. Площадките са изградени със средства на общината. Инвестирани са около 60 000 лева.

196-01-02 377 copy

„Благодарение на празници като днешния ние се сближаваме и запазваме взаимното си доверие. Сигурен съм, че село Бараково има добро бъдеще, защото се намира в прекрасен и стратегически район, има добро развитие през годините и най-вече прекрасни хора, загрижени за съдбата на родното място и децата си. Водени от същите принципи, успяхме да реализираме проекта за водоснабдяване на село Бараково, който ще подобри цялата среда за живот.

196-01-02 2 copy

И понеже най-големият капитал са децата ни, ние полагаме огромни грижи за тяхното бъдеще. С тази цел изградихме нови детски площадки и спортен терен с изкуствено покритие, където младите хора да спортуват.

192-01-02 435 copy 196-01-02 447 copy

Мога да ви уверя, че и в бъдеще ще продължим политиката за развитие на всички населени места и тяхното благоустрояване, за да привличаме повече хора и инвестиции, за да става животът ни все по-добър и спокоен.

196-01-02 6-0 copy 196-01-02 4 copy 196-01-02 5

По тази причина стартирахме и проект за изграждане на археологически парк за цялата община на територията на село Бараково – идея, чието реализиране ще промени коренно облика на целия район”, заяви Иван Минков. От общинската управа уточниха, че в спортната площадка са инвестирани около 50 000, а в детската – близо 10 000 лв. Градоначалникът на Кочериново припомни, че общината спечели проекти по Програмата за развитие на селските райони, по които в момента се извършва цялостна реконструкция на площадите и читалищата в Кочериново и Пороминово. Ремонтите на двата площада и читалищата струват 1, 6 млн. лв.

196-01-02 0359 196-01-02 6 copy 196-01-02 8-0  copy 196-01-02 352 copy

„Въпреки че е много трудно, успяхме да направим икономии и изградихме двете площадки със средства от общинския бюджет. В момента се изгражда водопровод Мурсалево-Крумово. Миналата година изградихме водопровод в Бараково и от тази пролет той функционира. Центърът на Кочериново е разкопан и се опитваме до 20 септември да приключим. Правим цялостна реконструкция на площада и читалището в Кочериново, на читалището и площада в Пороминово и още много неща”, посочи кметът.

Откриването бе съчетано с черковния празник Успение на св. Богородица (Голяма Богородица), който бараковци отбелязват по стар стил. На този ден е и съборът на селото, наброяващо около 600 жители. За честването вчера в Бараково бяха дошли зам.-кметовете Спиридон Качански и Васил Стамболийски, общински съветници, граждани. За тях бе подготвена програма под наслов „За да имат нашите деца корени и закрила”, с участието на деца, чиито родители или баби и дядовци са от селото. Група момичета и момчета рецитираха и пяха. Чаровната Лидия Везенкова впечатли публиката с изпълнение на популярна песен от българската естрада. Аплодисментите събраха 12-годишните Стефани, Ванеса и Кирчо, които разсмяха зрителите със сценката „Две невести тикви брали”. От община Кочериново подариха на младите хора в селото топки, които ще се съхраняват в кметството.

Снимките:

1 и 2 Кме­тът на об­щи­на Ко­че­ри­но­во Иван Мин­ков и кмет­с­ки­ят на­мес­т­ник на Ба­ра­ко­во Жу­ли­е­та Ла­зо­ва пре­ря­за­ха лен­та­та, на церемонията присъстваха десетки жители на селото и техни гости.

3  Отец Светослав Кичуков отслужи водосвет за здраве и поръси модерната спортна площадка с осветената вода.

4 и 5 Работници ремонтират площада на Кочериново.

7 Деца с корени от Бараково пяха и рецитираха на сцената.

8Лидия Везенкова впечатли публиката със солово изпълнение.

10 Стефани, Ванеса и Кирчо разсмяха публиката със сценката „Две невести тикви брали”.

11 Сефтето на новата спортна площадка бе направено с футболен мач между местни отбори

12 Десетки хора дойдоха за откриването.

Spread the love