Огромният спортен комплекс за 5 млн. и 778 хил. лв., привлечени от кмета Джамбазов в Долна баня, на финалната права – пред звършване са 25-метров басейн, футболно игрище, фитнес…

Filed under: Долна баня |

197-01-02  IMG_0105 copy

Спортът в община Долна баня разцъфтява с проекта за 5 милиона и 778 хиляди лева, които кметът Влдимир Джмбазки привлече в общината. Проектът „Развитие на спорта в община Долна баня – реконструкция и доизграждане на спортен комплекс“ е на финалната права и се реализира по Програмата за развитие на селските райони.

197-01-02 -IMG_4688 197-01-02 -IMG_4687

Въпреки топлото време строителите от фирмите изпълнители продължават да работят на високи обороти за бъдещия голям, красив и многофункционален спортен комплекс в рилския град. Новото игрище за футбол вече е озеленено, довършват се новите трибуни за зрителите, вече се поставят и новите сини пластмасови седалки за запалянковците.
Почти е готово новото помощно футболно игрище, както и новият 25-метров плувен басейн, довършват се съблекалните и игрищата за тенис и тенис на маса, както и волейболното и баскетболното игрище, предстоящо е полагането на новата настилка на модерната лекоатлетическа писта. Предстоящо е и поставянето на отделните уреди за фитнес на откритата площадка. Монтирана е и модерна детска площадка за малчуганите.

197-01-02 197-01-02 за първа
Вече е монтирано и ново модерно външно осветление на обекта.
Благоустроява се и районът около спортния комплекс – асфалтират се улиците и предстоящо е изграждането на тротоари. Вече са засадени десетки дървета и храсти в района на новия спортен комплекс „Левски“ в подножието на Рила.

Кметът Владимир Джамбазов продължава да привлича инвестиции в рилската община и да  придава европейски облик на курортното градче. Цветан Цветанов и ръководството на ГЕРБ наредиха името на Джамбазов сред успешните кметове на България.

Новият стадион и реновираната болница със спешно звено са само част от обещаните придобивки за хората от Долна баня от кмета Владимир Джамбазов. Обмисля се също така и изграждането на нова и модерна канализация, както и сериозни инвестиции в туризма, които да намалят сериозната за региона безработица. Градоначалникът Владимир Джамбазов отбеляза преди време, че туристическият данък на малките къщи и хотели в общината е най-малкият в цялата страна. Градоначалникът не забравя и нуждие на социално слабите и на хората с увреждания. Наскоро общината помогна с нови придобивки на местния клуб на инвалидите. 50 социално слаби долнобанци пък ще получават топъл обяд до края на септември. Топлия обяд социално слабите получават благодарение на спечеления от община Долна баня проект по Оперативна програма за храна и/или основно материално подпомагане – осигуряване на топъл обяд от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.
Общата стойност на проекта е в размер на 11 592 лева.

 

Снимките:

1 Цветанов на посещение в Долна баня с евродепутатката Ева Паунова

2 и 3 Довършват се новите трибуни за зрителите.

4 Плувният басейн е почти завършен.

5 Цветан Цветанов и ръководството на ГЕРБ наредиха името на Джамбазов сред успешните кметове на България.

 

 

 

 

 

Spread the love