Изненадващите хобита на знаменитостите:Джони Деп подрежда кукли Барби и шапки, Род Стюарт – влакчетата, а Дъстин Хофман гушка плюшени мечета

Filed under: Забавно,Общество |

 

Вероятно си мислите, че всички богати и известни имат предвидими хобита като бързи коли, околосветски пътешествия, които се излъчват по телевизията и други подобни. И несъмнено голяма част от тях посвещават времето си именно на такива неща. Има и други обаче, които намират удоволствието в много по-необичайни неща.

Ето и някои от най-изненадващите примери за такива известни личности и техните странни занимания:

 

Бил Гейтс – редки книги

199-11-01-Hobita-Bil Geits

Като се има предвид, че целият професионален път на Бил Гейтс е свързан с въвеждането на нови технологии, е най-нормалното нещо да си помислиш, че хобитата му са свързани с компютри, смартфони и интернет. Всъщност се оказва обаче, че милиардерът и основател на Microsoft обича да си прекарва времето по един много по-класически начин – събирайки една от най-богатите колекции в света от стари, редки и исторически значими книги. Сред притежанията му е „Лестърския кодекс“, съдържащ работи на Леонардо да Винчи. Гейтс купува книгата преди няколко години за скромната сума от $30 млн.

 

Илон Мъск – реквизити от филмите за Джеймс Бонд

 

Когато не е зает да прави дизайна на напълно нова и разбиваща всички представи в индустрията електрическа кола или пък да инвестира милиони в стартъпи, мъжът зад Tesla Motors се оглежда за поредното попълнение към скъпата си колекция от предмети от филмите за Джеймс Бонд. Мъск се влюбва в тях още като дете в родната си Южна Африка през 70-те и очевидно страстта по невероятните машини и пособия на агента никога не го напуска. Може би най-ценната му придобивка е автомобилът амфибия Lotus Esprit  от „Шпионинът, който ме обичаше“, който Мъск възнамерява да ремонтира, за да заработи отново.

 

Том Круз – фехтовка

 

Популярният актьор обича да посвещава времето си на онзи забравен от бога спорт, за който повечето хора се сещат единствено покрай Олимпийските игри. Интересът на Круз започва при репетициите за ролята му в „Последния самурай“ и се засилва до такава степен, че продължава да се занимава и до днес. Ще има и с кого да се дуелира сред останалите в клуба на знаменитостите – футболистът Дейвид Бекъм и вокалистът на Iron Maiden Брус Дикинсън също са запалени по фехтовката.

 

Уорън Бъфет – укулелета

 

Когато този мъж заговори, целият корпоративен свят притаява дъх. Какво ли става, когато хване укулелето? Всъщност отговорът е: хората аплодират и подсвиркват. Днес Бъфет е един от най-популярните изпълнители на укулеле, като се научава да свири на инструмента на много високо ниво. Той дори дава уроци на няколко привилегировани ученици. Естествено, като инвеститор от световна величина, Бъфет събира колекция с най-качествените инструменти, като прави тези укулелета мечта за всеки колекционер в редките случаи, когато реши да продава някое от тях. В миналото инструмент с автографа му е достигал цена $ 11 хил.

 

Джони Деп – кукли Барби и шапки

199-11-01-Hobita-Djoni Dep-2

През цялата си актьорска кариера Джони Деп винаги е имал напълно заслужената репутация на човек, който стои леко встрани от мейнстрийма. Явно тази максима важи с пълна сила и що се отнася до личния му живот и извънработните му занимания. Може и да изглежда странно възрастен мъж да колекционира кукли Барби, но това далеч не е всичко: Деп си и играе с тях. Вярно е, че има две деца – дъщеря и син, но по отношение на барбитата си той е признавал, че ги събира за себе си. Но да гледаме реално на нещата – някой като Джони Деп може да прави каквото си поиска и хората пак ще го харесват, докато прави толкова страхотни филми.

Освен това любимецът на милиони девойки, жени и мъже има още няколко колекции, които са доста оригинални. На първо място е колекцията му от шапки. Те вече са толкова много, че е отделил цели две стаи в дома си, за да ги реди. Където и да ходи по света, хареса ли му шапка, я купува. Известен е случай, при който той се сдобива с шапката на бездомник, за което заплаща неприлично голяма сума.

Немалка е и колекцията на Деп от фигурки на клоуни, но не обикновени, а със злобни изражения на лицата.

 

Род Стюарт и влакчетата

 

Британската поп звезда с един от най-дрезгавите гласове в света събира модели влакчета. Певецът сглобява своите гари и перони с влакове в продължение на много години. И ако мислите, че това хоби не е подходящо занимание за човек на неговата възраст, то не прибързвайте! Наскоро Род се появи на корицата на едно списание за подобни влакове играчки и каза: „Това означава повече за мен, отколкото да бъда на корицата на музикално списание“.

 

Том Ханкс и пишещите машини

 

Както всички знаем, Том Ханкс е ненадминат по вкус и класа в Холивуд. Затова сигурно няма да се изненадате, когато разберете, че една от страстите на актьора е да събира стари пишещи машини, както и други ретро сувенири, които красят офиса му.

Ахилесовата пета на Ханкс е една пишеща машина Corona от 34-та година.

 

Дъстин Хофман гушка плюшени мечета

 

Трогателна е колекцията на Дъстин Хофман – плюшени мечета Теди (името на играчката е в чест на президента на САЩ Теодор Рузвелт, който по време на лов отказва да стреля по вързано мече). Актьорът вече притежава няколко хиляди плюшени играчки. Колекцията му се пази в специални шкафове със стъклени врати.

 

Елтън Джон има 250 хиляди чифта очила

 

Един от най-талантливите рок певци, композитори и музиканти е известен колекционер. Освен 26-те му оригинални коли той събира очила и в колекцията му вече има цели 250 хиляди експоната. Толкова са много, че когато се настанява в хотел, артистът наема отделна стая за очилата си!

Сред експонатите му са диоптрични стъкла във всички цветове на дъгата, очила с антени, лампички и какви ли не други приспособления. Има даже очила с чистачки, подобни на автомобилните.

Ето и хобитата на още някои от известните личности:

199-11-01-Hobita-Andjelina Djoli

Анджелина Джоли от ранна детска възраст колекционира ками и ножове. Актрисата дори е успяла да запали по това хоби сина си Мадокс.

Дейвид Аркет, бившият съпруг на Кортни Кокс, отпуска напрежението с плетене, а Никол Кидман има сравнително старомодно хоби – колекционира монети. Кейт Мос от години тренира синхронно плуване.

Клаудия Шифър има малко зловещо хоби – тя колекционира умрели и препарирани насекоми и дори рисува върху някои от тях.

Рийз Уидърспуун колекционира старинно бельо, винтидж тъкани и бродерии, основно покривки за маса. Събрала е уникални неща, които купува на аукциони и разпродажби, в антикварни магазини. Не се гнуси да ходи и на лов за антики по битпазари – смята, че ако човек има късмет, там може да изрови истински произведения на изкуството.

Хайди Клум пък е побъркана по обувките. Топмоделът и майка на две деца се възползва от работата си в модната индустрия, за да колекционира обувки. По скромни изчисления колекцията й наброява вече 2000 чифта. Страстта си Хайди оправдава с това, че обича да се запасява. За обувките й е оборудвано специално хранилище в дома й.

 

Снимки:

 

1 Бил Гейтс – редки книги

2 Джони Деп – кукли Барби и шапки

3 Анджелина Джоли

 

Spread the love