Арестуваха българин за трафик на хора и в Солун, билетът на всеки бежанец е струвал по 2000 евро

Filed under: Свят |

В камиона са намерени 103-ма души, от които 19 са деца

200-20-01-Бежанци слизат от кораби на гръцките острови

Полицията в Солун задържа българин за нелегалeн трафик на имигранти с камион, в който бяха намерени 103-ма души, от които 19 са деца.

По случая са задържани още петима трафиканти. Те са обвинени в нелегален трансфер на хора и са предадени на прокуратурата.
Билетът на всеки бежанец е струвал по 2000 евро.
Вчера още двама българи бяха задържани по случая с откритите мъртви в камион в Австрия 71 бежанци. Досега бяха арестувани други четирима българи и един афганистанец.
Междувременно бе съобщено, че на гръцкия остров Лесбос ситуацията с имигрантите и бежанците е извън контрол. Тази сутрин хиляди затвориха достъпа към централното пристанище Митилини в знак на протест срещу условията на живот.
На пристанището спят над 6000 души, а общо на острова са над 13 000, съобщават властите.
Всеки ден специален кораб прехвърля от Лесбос за Атина по 2500 бежанци, но още толкова пристигат ежедневно. Официална информация на европейските сили по охрана на границите Фронтекс съобщава за 23 000 имигранти, пристигнали на гръцките острови за седмица.
Нови полицейски части днес пристигнаха от Атина в помощ на морската охрана.
На островите Кос и Лерос има повече имигранти, отколкото властите могат да приемат.
Служебният премиер Василики Тану свика извънредно заседание на Министерския съвет по кризата с бежанците. Вчера в Атина пристигна еврокомисарят по миграция Димитрис Аврамопулос за среща с гръцкото правителство.

 

Spread the love