Михаил Миков: Доматите – израз на отношението, което НС събра само за година

Filed under: България |

200-18-02-photo_verybig_1094694
Има знак от тази сутрин, показващ отношението към Народното събрание, което то успя да събере само за година – посрещнати бяхме с домати. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков. По думите му доматите пред НС са „израз на отношение към парламента, което материализира излъгана надежда на българите за положителна промяна, за повече справедливост и съпричастност“.
Според Миков равносметката от едногодишния период на управление днес не изглежда никак радостна за България. Той отбеляза, че от надеждата на избирателя се е родила eдна банална претенция на управляващото мнозинство за честност, прозрачност, воля за реформи и икономически подем. По думите му днес тази претенция освен банална всеки ден се и опровергава от действителността.

Днес принципите и основанията на управляващата коалиция продължават да бъдат неясни за никого или почти никого, защото участниците в това мнозинство са различни през всяка сесия, различни са в началото, в средата и в края на сесията, посочи Миков и разкритикува пенсионната, здравната и енергийната реформа.
Бе обещана съдебна реформа, започнала мажорно и все по-водевилно развиваща се към своя финал, каза Миков. Според него не може да бъде реформа промяната на лицата във Висшия съдебен съвет и това да доведе до повече справедливост в наказателния и гражданския процес и повече скорост в правораздаването.

Той отбеляза, че управляващите са запазили необяснимо мълчание „по много важни за България въпроси като санкциите срещу Русия и компенсациите за българската икономика“.

Spread the love