ОУ „Евлоги Георгиев“-Дупница реализира дългогодишна мечта, отваря стол, директорката Румяна Гиргинова преди министър Теменужка Петкова: Нашите деца се хранят прави в коридора

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

200-08-001-uli-6-0 copy 200-08-001-ULi-6-3 copy

Община Дупница е сред отличниците на Норвежката програма и сред първите, които получават финансиране. Това е една от малкото общини, спечелила финансиране, с което ще подсигурим мерки за енергийна ефективност в 9 общински сгради. Това обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която бе на посещение в Дупница. Повод за визитата й е спечеленото от общината финансиране за енергийна ефективност на шест  училища, две детски градини и общинската болница „Св. Иван Рилски”.

200-08-001-uli-6 -1 copy 200-08-001-ULi-6 copy

След среща с кмета на общината Методи Чимев в неговия кабинет двамата посетиха две от училищата, които ще бъдат финансирани. „За нас е голяма радост, че от общината ни включиха в този проект и с нетърпение очакваме реализацията. В нашето училище имаме една много амбициозна програма – стараем се всеки лев, който можем да заделим, да вложим в пристройката на училището с ученически стол. Очакваме всеки момент да започнем нейното строителство със средства от училището. Ние сме единственото училище, в което няма стол, и нашите деца се хранят прави в коридора. Икономиите, които ще реализираме, ще ни помогнат за строежа на ученическия стол за хранене. Искам да благодаря на г-н Чимев за това, че винаги ни е помагал и продължава да помага. Аз от 18 години съм директор тук и сега ще имаме възможност да реализираме тази идея, която е отколешна, а тези икономии ще ни бъдат от полза. Затова благодаря Ви, г-жо Петкова, благодаря Ви, г-н кмете“, каза директорката на ОУ „Евлоги Георгиев“ Румяна Гиргинова. Тя разказа на министър Петкова за взаимодействието с общинската администрация по изготвянето на документите и оповести сумите, които отиват за отопление ежегодно. Стана ясно, че школското ръководство смята да вложи част от очакваните икономии в 4 климатика, които да бъдат ползвани като алтернативно отопление. „Искам да ви поздравя, г-н Чимев, за отличната работа. Изборът на обекти е много важен и отлично подбран от Вас, като знам, че от години се опитвате да осигурите финансиране за болницата Ви. Вече парите са осигурени. Ще дойда пак след реализацията“, поздрави министър Петкова, която се срещна импровизирано и с колектива на училището.
Тя връчи и символичен чек на кмета със сумата, която ще получи община Дупница, след което двамата с Чимев посетиха и СОУ „Св. Паисий Хилендарски“.

От общинската управа припомниха, че преди 2 седмици кметът на община Дупница Методи Чимев подписа договор с Министерството на енергетиката за сумата от 372 159 евро, с които ще се осигури газификация на 9 общински обекта: ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Кирил и Методий“, ОУ „Св. Климент Охридски“, Гимназия „Христо Ботев“, СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, МБАЛ „Св. Иван Рилски“, ОДЗ „Таушаница“, ОУ „Евлоги Георгиев“ и детска ясла „Пролет“.

Снимките:

1  Община Дупница е сред първите, които получават финансиране по Норвежката програма, каза министър Петкова.

2   Министър Теменужка Петкова връчи чек на кмета Методи Чимев за 727 880 лв. по схемата.

3 и 4  Учителският колектив в училище “Евлоги Георгиев” 200-ULi-6-1 Момент от срещата в кабинета на кмета Методи Чимев

 

Spread the love