Агресивен ром налетя с юмруци и псувни на влюбена двойка в дупнишко кафене, група момчета го опердашиха с думите:  Махай се бе, циганьор! Бой ли искаш!

Filed under: Дупница |

Очевидци: Нападателят беше клошарят Мартин, постоянно диша лепило и стресира минувачите

204-01-08 70982213_n copy

Агресивен ром псува хората и налита на бой със стиснати юмруци в центъра на Дупница. Той изправи косите на влюбена двойка, седнала кротко да пие кафе в едно от заведенията на площад „Свобода”. „Ромът явно има психически проблеми и си излива агресията, без да подбира. Стресира хората, притеснява ги, налита им на бой, не може едно кафе да изпиеш на спокойствие”, възмутиха се хора от съседните маси. Очевидци на инцидента припознаха в нападателя клошаря Мартин, който обикновено проси пред катедралния храм „Св. Георги Победоносец” и често е забелязван да диша лепило.

Ромът шокира влюбената двойка в кафенето с дъжд от нецензурни думи и юмручни закани. Момчето опита да изгони циганина с ритник, но наглецът не отстъпваше. В помощ на младежа се притекоха няколко дупничани, за да изгонят развилнелия се лудак. „Махай се бе, циганьор! Бой ли изкаш!”, извика един от възмутените момчета. Видно превъзхождан от наскачалите хора от кафенето, циганинът отстъпи. Момчетата не му останаха длъжни, като му нанесоха няколко тупаника. Агресивният ром е задържан в полицията и дори няколко пъти е лежал в затвора, казаха дупничани.

Снимката:

Младо момче прогонва агресивния ром.

Spread the love