Петър Василев тръгва с ПФ в битката за кметския пост на Бобов дол, пита: Истина ли е, че кметът Станчев и Детелина Борисова си купиха апартаменти в София, а кандидатите за властта на БСП са подсъдими за присвояването на 1,5 млн. лв.

Filed under: Актуално от днес,Бобов дол,Дупница |

Кандидат-кметът на Мламолово Любомир Методиев пита настоящия селски кмет Александров: Всички кръчми, старото кметство и читалището ли успяхте да си купите за два мандата?

Патриотичното дуо обещава делегиран бюджет за всяко село, пълна финансова ревизия на община Бобов дол и бой за всяко евро от парите за България

205-03-81-DSC02015 copy

Бившият лидер на СДС-Бобов дол Петър Василев поведе четата на Патриотичния фронт и е издигнат за кандидат-кмет на миньорския град. Василев е издигнат за председател и кандидат-кмет на общо събрание от членовете на ПФ в миньорския град. Заедно с него номинация за кандидат-кмет на село Мламолово получи и младият пенсионер, бивш завеждащ смяна в рудник „Мламолово”, Любомир Методиев.

55-04-81 samo DETELINA BORISOVA OGNIAN ZAREV copy

Двамата заявиха в редакцията на вестник „Вяра”, че основен опонент на патриотите в Бобов дол ще бъде партия ЛИДЕР, сега преименувана на Български демократичен център. Василев и Методиев поставиха серия въпроси към представителите на властта и към сега действащия кмет на Мламолово, бивш шеф на ДСК – Георги Александров.

„Нека Георги Александров да каже истина ли е твърдението на жителите на селото, че стана собственик на кафето, ресторанта, старото читалище и старото кметство в Мламолово?

Истина ли е, че на първия етаж в сега действащото кметство върти бизнес с ресторанта и кафенето, а на втория етаж в кметския кабинет си почива?

19-01-11 kiril stanchev copy

Истина ли е, че партия ЛИДЕР не плаща никакви данъци в община Бобов дол, а има много движимо и недвижимо имущество?

Истина ли е, че ръководството на БСП начело с кандидатите и част от листата са изправени пред съда за кражби над 1,5 млн. лв. заради ограбени пари по изграждане на водопровода в Бобов дол в кв. „Христо Ботев”?

Истина ли е, че канализацията за фекални води на Бобов дол е запушена и мръсотията се оттича в мазетата на бобовдолци в квартала вече 10 години и всеки кмет, който дойде на власт, се прави на ни чул, ни видял?

Истина ли е, че кметът Кирил Станчев, заместничката му Даниела Борисова и още няколко от обкръжението на кмета са си купили по три апартамента в столицата? Истина ли е, че ползват общинските коли като лични и всеки ден Кирил Станчев си ходи със служебната кола да апартамента си в София и обратно? Не е ли престъпление, че цялата администрация заедно с общинските съветници и кмета получаваха заплати в период от 4 години, без да преместят едно камъче в Бобов дол, без да засадят едно дръвче. Те нямат нито един спечелен проект. За какво похарчиха бюджета? Защо прокуратурата не си помръдна пръста и не направи проверка за аферите, които се вихрят в община Бобов дол? Истина ли е, че пред Европа отчитат, че влагат пари в дом за луди хора на стойност стотици хиляди левове, а всъщност нито лев не отива в дома и хората там мизерстват, гладуват и тормозят цяло село, а общинската управа увеличава личния си жизнен стандарт за сметка на болните хора и цяло село.”

Василев и Методиев заявиха, че ако хората им гласуват доверие, ще поискат за всяко село да има делегиран бюджет за благоустрояването им и пълна финансова ревизия на общината.

Василев и Методиев поеха ангажимента да се борят с местната администрация за кандидатстване по европроекти с цел постигане на нормален живот на хората в Бобов дол и селата. „За периода 2014-2020 г. Европа предвижда да предостави на България по Програмата за развитие на селските региони 2,9 млрд. евро. Тази програма може да покрие целия спектър по дейности по подпомагане на предприятия и инвестиции във всички видове икономическа дейност и инфраструктура. За Бобов дол това е последен шанс. През мандата на Кирил Станчев не е изготвен нито един проект”, обяви Василев.

Снимките:

1 Бившият лидер на СДС-Бобов дол Петър Василев (вляво) поведе четата на Патриотичния фронт и е издигнат за кандидат-кмет на миньорския град

2 Детелина Борисова

3 Кирил Станчев

Spread the love