Кандидатката на ГЕРБ за кмет на Струмяни: Демографският срив е страшен, трябва да създадем привлекателни условия на живот за младите хора

Filed under: Благоевград |

 

207-06-04-Ваня Илиева.jpeg

Ваня Илиева е номинацията на ПП ГЕРБ за община Струмяни. Тя предлага да се създаде съвременен вариант на Постановление 22, чрез който за младите хора в малките общини да се създадат привлекателни условия за живот и работа. „Тревожна тенденция, която се наблюдава в последно време, е, че младите хора от община Струмяни я напускат. Това е един от основните й проблеми. Защо са ни сгради, детски площадки, училища и детски градини, ако няма кой да ги ползва?, питя тя. По думите й като евентуален кмет на Струмяни тя ще напарви всичко възможно това да се промени.

„Убедена съм, че има начини този негативен процес да се обърне. В община Струмяни, която търпи силен демографски срив, трябва да се търси усилено перспектива и поле за реализация. Според мен големи възможности за това откриват и оперативните програми на ЕС, стига бъдещото управление на общината да съумее да ги използа пълноценно. Като евентуален бъдещ кмет на една от най-бързо развиващите се общини в Пиринско възнамерявам тези неща да ги доведа до край. Основен мой приоритет са младите хора и това те да останат да живеят, учат и работят в Струмяни. Запозната съм отблизо с проблемите на хората тук, знам от какво имат нужда и какво ще бъде най-добре за тях. Единствената ми цел е да работя само и единствено в полза на хората”, категорична е Ваня Илиева.

 

Снимка: Ваня Илиева

Spread the love