Били Пържолата затваря кафето си, „изтърси” дупнишките политици от късметлийския си стол, настанява в него шефа на „Актавис” Иван Урумов

Filed under: Дупница |

Възползвалите се от мебела талисман Иван Ибришимов, Костадин Костадинов, Вергил Кацов, Станислав Павлов, Илиян Геров изпаднаха в траур

Ресторантьор №1 на Дупница: Не съм фалирал, отварям ВИП ресторант в „Актавис”

212-01-01 DSCN9766

 

Асен Мицов, известен като Били Пържолата, си прибра късметлийския стол, който набра популярност като трамплин на местните политици към парламента и кметски постове. Изненадващо Били събра багажа и се изнесе от заведението.

212-01-01 илиян геров  DSCN9728

Според местните зевзеци всеки, който се намести в този стол, получаваше нов тласък в кариерата. Най-популярният клиент на кафенето е Иван Ибришимов, който смени стола на Били с депутатско кресло. Кумашинът му – съветникът Вергил Кацов, също не излиза от Общинския съвет вече втори мандат, Костадин Костадинов почти половин година ръководи Общинския съвет, а Илиян Геров стана зам.-кмет на Бобошево.

212-01-01 Ivan_Urumov_Actavi

Сега вече край, Били си събра багажа и напусна заведението на центъра срещу стълбите към градската градина, което стопанисваше от десетилетия под наем. Столът… изчезна от полезрението на дупнишките политици, и то точно преди изборите.

212-01-01 -DSCN7614

Оказа се, че Били Пържолата е намерил ВИП клиент за него и ще настани в мебела талисман не кой да е, а управителя на „Актавис” Иван Урумов.

212-01-01 tanislav-pavlov

„Не съм фалирал, както се говори в града, а откривам нов ВИП ресторант в „Актавис”. Управителят на завода Иван Урумов е мой приятел, за него ще готвя и ще храня целия му екип и всичките му гости. В „Актавис” се гради ресторант”, заяви топ ресторантьорът Мицов. Той има още едно заведение в центъра на Дупница на главната улица. Освен това той готви и за учените в БАН.

212-01-01 vergil-kacov

„Това е зла поличба за устремилите се отново в битката за кметския пост и властта политици от кафенето на Били. Знамение е, че най-вероятно им предстои тежка загуба. Политическият живот в Дупница напълно замря, няма никакви дебати между кандидатите за властта. Повечето от тях са загубили присъствие на духа, а други разчитат на партийни ядра и купения контролиран вот.

В заведението на Били се събираха всички те и бистриха политиката в града всеки ден на кафе. Този минипарламент с кръчмарски привкус вече не съществува, Били се изнесе и довчерашните политически приятели по чашка вече са изровили томахавките и са готови за люта битка”, коментират политически наблюдатели.

Дупничани помнят как на предизборна визита в града и Цветан Цветанов събра герберите на по чашка в заведението. Явно тогава бившият министър не е нацелил да седне на късметлийския стол и въпреки изборната победа не можа да се върне като министър на вътрешните работи. Те коментират: „Мицов е червен и нарочно е дръпнал стола на Цветанов, но падането не беше голямо”.

Били Пържолата освободи кафенето, а витрината със закуските, която стопанисваше под наем към общината, я преотдаде на араби също под наем.

Снимките:

1 Костадин Костадинов, Асен Мицов и Йонко Гергов

2 Илиян Геров и Костадин Костадинов

3 Иван Урумов

4 Иван Ибришимов

5 Станислав Павлов

6 Вергил Кацов

Spread the love