Бойко Борисов: Ние, българите, ще допринесем за стабилизирането на обединена Европа

Filed under: България |

 

212-12-01-B.Borisovi

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави вчера всички българи по случай 107-ата годишнина от обявяването на независимостта на България. „На днешния национален празник нека заедно да отдадем почит и уважение към всички българи, загубили живота си в името на идеала за национално обединение и независимост. Важно е да не забравяме за саможертвата им и да помним, че нашата задача е да работим за икономическия и културен просперитет на България. Всички заедно трябва да градим по-доброто бъдеще за нас и нашите деца.

Трябва да сме горди и да помним светли дати като 22 септември 1908 г., когато българският народ достойно, с воля и силен дух е извоювал независимостта си и е показал на света, че България е равноправна на другите европейски държави.

Днес, 107 години по-късно, сме изправени пред нови предизвикателства. На нашето голямо европейско семейство повече от всякога му трябва съюз. Вярвам, че ние, българите, сме миролюбив, милостив народ и ще допринесем за стабилизирането на обединена Европа. В същото време ние трябва да бъдем непоколебими към паметта на дедите ни и да продължим да се обединяваме като нация и народ в името на независима и свободна България“, подчертава премиерът Бойко Борисов, като честити официалния празник.

 

Снимка:

Бойко Борисов

 

Spread the love