„Ковачев и син“ ЕООД загради тротоара и пътното платно до Барикадите в Дупница, новият ОбС решава дали да купи продадената за 132 000 лв. площ от общината преди 7 г.

Filed under: Актуално от днес,Дупница |
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Собственикът на терена, известен като Барикадите в Дупница, е заградил с ограда тротоарната част и около 1 метър от уличното платно, алармираха от общината. Направените в почивните дни ограждения създават предпоставки за ПТП-та, тъй като шофьорите са принудени да навлизат в насрещното платно. Оказва се, че мястото, което е закупено от „Ковачев и син“ ЕООД през 2008 година, включва и тротоара, както и част от пътното платно, уточниха от общината. 

Вариантите за възстановяване условията за нормално движение в този участък са два. С решение на ОбС-Дупница да бъде откупена тротоарната площ и уличното платно по цена, искана от собственика, ако въобще се съгласи, или да бъде изместена улицата, за да се възстанови целостта на двете ленти. Това ще бъде първият сериозен казус, който новият местен парламент ще трябва да разрешава на едно от първите си заседания.

Припомняме, че сделката е осъществена през 2008 г. Имотът е продаден от общината за 132 000 лева, като дружеството прави и дарение в размер на 17 000 лева. Тогава са заявени намерения за инвестиция от близо 1 млн. лева. Идеята е била на мястото да се построи търговска сграда, в която да има магазини за авточасти. Както е известно, стотици дупничани имат сантимент към мястото, където през зимата на 1997 г. бяха провеждани протестите срещу правителството на Жан Виденов. Хиляди хора от града и региона се стичаха на това място и блокираха жп линията София-Кулата и главен път Е-79 с намерението да свалят кабинета и надеждата за справедливост и по-добър живот.

Това е не просто подигравка, а пълна гавра с хората от Дупница. Много от тях искрено вярваха, че нещо може да се промени, а сега за пореден път виждат огромната лъжа. Случайно ли е, че са продали не само мястото, което също не биваше да се търгува, но и тротоара, и пътя? Крайно време е овластените в града да започнат да мислят не само за себе си, да защитават интересите на общината и неселението, коментират дупничани.

Снимката:  Собственикът на терена, продаден от общината, е оградил и тротоара, и част от пътя.

 

 

 

Spread the love