Пред шепа хора ГЕРБ представи кандидата си за кмет Светла Ашкова в Говедарци, земеделецът Тодор Джоргов: Претупаха срещата, няма да ми решат проблема с пасищата и разбитата ул. „Лакатница”

Filed under: Актуално от днес,Самоков |

Георги Василев: Програмата им беше слаба, Ашкова не познава проблемите на самоковското село

Хората питат: Наистина ли си пие кафето с Бат Сали и работи за БСП

 

220-05555-01 ПП ГЕРБ (2)

Изключително слаб интерес проявиха жителите на самоковското село Говедарци при представянето на кандидата за кмет от ГЕРБ Светла Ашкова. В селото с 1107 гласоподаватели на предизборното събрание дойдоха едва 25-има души. Депутатът Ирена Коцева представи кандидатката Ашкова, но тя претупа събранието за 27 мин., като отказа да даде думата на жителите за въпроси, тъй като жителите, дошли на срещата, искаха да я попитат за двойствената й роля в политиката. „Работи за БСП, а за пред хората се представя от ГЕРБ, наистина ли си пие кафето с Бат Сали и дават ли се обществени поръчки за съпруга й? По-добре да не ходи по предизборни събрания на ГЕРБ”, коментират възмутено хората от Говедарци. Местните не приеха добре факта, че Светла Ашкова е родом от Етрополе. „Къде са тръгнли и депутатката Ирена Коцева, и кандидатката Венета Галева да ни представят човек от Етрополе, Ашкова ни говори захаросани приказки как щяла да направи Говедарци европейско село, но всъщност не познава реалните ни болки и проблеми”, коментираха на излизане от предизборната среща говедарчани. Събранието бе кратко, като малка част присъстващи от селото си тръгнаха неубедени. Тодор Джоргов заяви: “Имах доста въпроси, но бързо прекратиха събранието. Вълнуват ме проблемите на Говедарци, живея в долния квартал на улица „Лакатица“ №5, от 25 години въобще нищо не е правено. С каруцата съм правил няколко курса, за да попълвам с баластра. На цялата улица свети само една лампа. Аз съм земеделски производител. Раздадоха се безразборно бели свободни необработваеми пасбища на хора без животни, като са си написали по 200 декара. Това е глобален проблем. Аз имам 50 овце, а не съм начертал и декар. Нека да се определят пасбищата според животно. До момента никой не взе проблема ни присърце, въпреки че правихме протести”, заяви Джоргов.

Веска Никова се присъедини към мнението му: “Не желая да коментирам нищо, защото то е скандално. Вие виждали ли сте такова събрание? Това събрание е за Книгата на Гинес, протече точно за 27 минути. Аз просто нямам думи. Най-голямото село в Говедарци го претупаха за 27 минути…”

Георги Василев също не бе въодушевен: “Програмата, която чух, беше слаба. Например Ашкова, тя не познава проблемите на Говедарци и това ще я затрудни много.“ Арахангел Крушарски завърши: “Не беше дадена възможност на хората да си изкажат мнението. Така са решили, така правят.“

 

Снимката

Кандидат-кметът за Говедарци Светла Ашкова, Венета Галева и депутатът Ирена Коцева

Spread the love