Главният прокурор Сотир Цацаров връща делото срещу Асен Бербатов от Благоевград, засече законово противоречие с шофирането му без книжка

Filed under: Благоевград |

156-18-01-sotir_cacarov_10

Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал от ВКС да възобнови делото срещу брата на футболиста Димитър Бербатов, което се гледа от Окръжения съд в Благоевград на 26 януари тази година. Тогава Асен Бербатов сключи споразумение с прокуратурата, след като се призна за виновен по 2 обвинения – за наркоразпространение и за шофиране без книжка.

90-04-03-Asen Berbatov

За продажбата на кокаин бе осъден на 1 година и 2 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, а за това, че е карал лекия си автомобил „Сеат Леон“ с отнета шофьорска книжка – на 10 месеца условно. Като едно общо наказание му бе определено по-високото, това от 1 година и 2 месеца. Той бе лишен от шофьорска книжка за 1 година, което е дало повод на главния прокурор да поиска преразглеждане на споразумението. Според Цацаров е допуснато съществено процесуално нарушение, тъй като по това време Асен Бербатов е бил с отнета книжка и няма как да бъде лишен от правоуправление повторно. Това направило впечатление на главния прокурор, който изискал делото от архива на Окръжен съд – Благоевград и след като прегледал споразумението, преценил, че противоречи на закона. Делото ще се гледа от съдия от второ наказателно отделение на 13 ноември. Информацията бе потвърдена от директора на пресофиса на ВКС Роза Георгиева, която беше началник на кабинета на омбудсмана. Делото ще се разгледа от командированата от Апелативния съд съдийка Красимира Медарова, тъй като първоначалният докладчик, на когото се е паднало, излиза в дълъг отпуск по болест.

Снимките:

1 Сотир Цацаров

2 Асен Бербатов

Spread the love